A-
A+

Livstids fängelse för mord i Landskrona

Två personer hittades skadade utomhus i Landskrona i början av april och den ene av dem avled senare på sjukhus. Arkivbild.
Två personer hittades skadade utomhus i Landskrona i början av april och den ene av dem avled senare på sjukhus. Arkivbild.
BrottTT

En man avled och en annan skadades i en knivattack i Landskrona i april förra året – samtidigt som övervakningskamerorna rullade. Nu döms två män för mord, den ene till livstids fängelse och den andre till fängelse i 18 år.

Annons

Annons

Därutöver döms en man till fängelse i tolv år och tio månader för mordförsök, grov misshandel och grovt vållande till annans död. En fjärde man döms till fängelse i fyra år och tio månader för grovt vållande till annans död och grov misshandel.

De dömda är i åldern 21 till 28 år.

Knivattacken genomfördes en lördagseftermiddag i bostadsområdet Koppargården, där polisen har övervakningskameror uppsatta som fångade stora delar av förloppet. Flera personer blev också vittnen till händelsen.

En Volvo bromsade in och fyra män utrustade med stora köksknivar och tillhyggen. På filmen ses hur fyra män som befann sig på gården började springa, men två av dem angreps med kniv. Den ene mannen fick motta minst nio knivhugg, den andre minst tre. Attacken var över på 30 sekunder.

Ambulanser förde de svårt skadade männen till sjukhus, men den ena mannens liv gick inte att rädda.

De fyra män som nu döms var åtalade för att gemensamt och i samförstånd ha genomfört attacken. Motivet är inte fullständigt klarlagt, men enligt domen framskymtar ett motiv i form av en tidigare konflikt mellan två personer.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.