A-
A+

Livstidsdömda i tingsrätten – släpps av hovrätten

BrottTT

Fyra män som i tingsrätten dömdes till livstids fängelse för mord på en 47-årig man i Huddinge söder om Stockholm har släppts ur häktet efter avslutad hovrättsförhandling, skriver Expressen.

Annons

Det var i slutet av november 2021 som mannen hittades död i ett bostadsområde i centrala Huddinge. Senare konstaterades att mordet hade föregåtts av noggrann planering där 47-åringen lurats till platsen och skjutits ihjäl på nära håll med flera skott från en automatkarbin.

I mars i år åtalades sex män för mord. Fyra av dem fälldes i tingrätten och dömdes till livstids fängelse.

"Det har varit fråga om en ren avrättning av en obeväpnad och intet ont anande person. Straffet kan därför inte bli annat än fängelse på livstid", skrev Södertörns tingsrätt i ett pressmeddelande när domen föll.

Domen överklagades till hovrätten. Efter att förhandlingen avslutats har domstolen nu beslutat att alla fyra ska släppas.

Åklagaren Mats Ihlbom säger till Expressen att han inte hade väntat sig det beslutet från hovrätten.

Nej, jag är väldigt förvånad, säger han.

Det har funnits uppgifter om att mordet har kopplingar till den kurdiska terrorklassade organisationen PKK och den turkiska staten. Tingsrätten skrev dock i sin dom att man inte har kunnat slå fast något säkert motiv för mordet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.