Ljungberg bekräftar – lämnar Arsenal

Fredrik Ljungberg. Arkivbild.
Fredrik Ljungberg. Arkivbild.
FotbollTT

Henrik Larsson blev klar som assisterande tränare i Barcelona i fredags. En dag senare väljer Fredrik Ljungberg, 43, att lämna sin roll på tränarbänken i Arsenal.

Annons

Annons

"Jag har bestämt mig för att lämna min roll som assisterande tränare i Arsenal för att fortsätta min tränarutveckling. Jag är tacksam för alla möjligheter denna klubb gett mig sedan 1998, både som spelare och tränare", skriver han själv på Twitter.

I dagsläget är inget nytt tränaruppdrag klart.

43-åringen klev upp som hjälptränare i Londonklubben 2019 efter en säsong i U23-laget. Den 29 november 2019 tog han tillfälligt över som huvudtränare när Unai Emery fick sparken. Det blev emellertid bara sex matcher som interimlösning innan Mikel Arteta tog över.

"Freddie har bidragit enormt i sin tränarroll, viktigast av allt när han ledde laget under den svåra perioden mellan Unais avgång och Mikels övertagande. Vi kommer för evigt vara tacksamma för vad han gjort för oss, men accepterar fullt ut hans önskan om att gå vidare och bli huvudtränare på egen hand", skriver Arsenal på sin hemsida.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons