A-
A+

Locket på om brott mot rikets säkerhet

En person greps och anhölls på torsdagen misstänkt för grov obehörig befattning med hemlig uppgift. Arkivbild.
En person greps och anhölls på torsdagen misstänkt för grov obehörig befattning med hemlig uppgift. Arkivbild.
BrottTT

En person greps på torsdagen misstänkt för brott mot rikets säkerhet. Varken Säpo, åklagare eller den misstänktes försvarare vill lämna några detaljer kring ärendet.

Annons

Annons

Enligt Sveriges Radio, som var först med att rapportera om gripandet, gäller misstanken grov obehörig befattning med hemlig uppgift. Personen, som greps i Stockholm, anhölls även senare på torsdagen.

Strikt sekretess råder och Säpo vill i nuläget inte ge någon ytterligare information kring ärendet.

I samband med att personen anhölls genomfördes husrannsakningar, men i och med att det råder förundersökningssekretess i ärendet så kan jag inte säga mer kring den insatsen, säger Jasmina Sofic, pressekreterare hos Säpo till TT.

Inte heller den misstänktes försvarare, Thomas Olsson, vill kommentera anklagelserna. Enligt Sveriges Radio Ekot hölls förhör med personen under torsdagen.

Jag kan inte lämna några upplysningar eller kommentarer till ärendet. Det är yppandeförbud på allt som förekommit, säger Thomas Olsson.

Brottet som personen misstänks för ska ha begåtts i april och maj i år. Personen bedöms sannolikt inte ha haft för avsikt att dela med sig av den hemliga uppgiften till främmande makt. I så fall hade brottsmisstanken varit spioneri.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!