A-
A+

Loeper såg rött när Djurgården vann: "Galet"

Victor Edvardsen firar sitt mål i Djurgårdens 2–0-seger mot Helsingborg.
Victor Edvardsen firar sitt mål i Djurgårdens 2–0-seger mot Helsingborg.
FotbollTT

Djurgårdsfostrade Helsingborgspelaren Wilhelm Loeper fick hjärnsläpp och visades ut efter en ful armbåge när bottenlaget föll med 0–2.

Klumpigaste jag sett på länge. Galet beslut, säger experten Jens Fjellström i Discovery+.

Annons

Annons

Det var föga oväntat topplaget Djurgården som tog kommandot på Olympia. Bortalaget hade det mesta av både boll och spel, men det det dröjde något innan det skulle ge utdelning.

Först i den 28:e minuten kunde vinters stora anfallsvärvning Victor Edvardsen springa sig fri och efter en fin passning från zambiern Emmanuel Banda rulla in 1–0 till "Blåränderna".

En stund senare var det dålig stämning mellan Helsingborgs-mittfältaren Wilhelm Loeper och Djurgårdens dito Gustav Wikheim, men gruffet kunde brytas upp.

"Snacka om att vara övertänd"

Loeper lät dock irritationen ligga kvar och kort efteråt hämnades han med en rejäl armbågstackling på Djurgårdsbacken Hjalmar Ekdal.

Domaren tvekade inte en sekund utan halade upp det röda kortet omedelbart. Loepers agerande fick hård kritik från experthåll.

Klumpigaste jag sett på länge. Snacka om att vara övertänd. Galet beslut, dåligt beslut, sade experten Jens Fjellström i halvtidsstudion.

Annons

Annons

Fick bäras ut på bår

Helsingborgs tränaduo Álvaro Santos och Mattias Lindström försökte på sig ett byte i halvtid när man plockade av Benjamin Acquah och satte in Dennis Olsson.

Det skulle tyvärr inte bli särskilt lyckat. Efter dryga timmens spel tvingades Olsson bäras ut på bår efter att ha vridit om knäet i gräsmattan på ett otäckt sätt.

Dessförinnan hade dessutom Djurgården hunnit gå ifrån till 2–0. Den här gången var det Edvardsens tur att agera framspelare till Gustav Wikheim efter en snabb kontring. Norrmannen hade därmed gjort mål för andra matchen i rad.

Efter 2–0-målet och utvisningen hade inte hemmalaget mycket att sätta emot gästerna som hade kunnat göra fler mål med lite bättre skärpa. Framförallt Wikheim hade flera bra chanser att utöka sin målskörd.

I slutet var han dessutom inblandad i ytterligare tjafs med Helsingborgs Ravy Tsouka där båda kanske ska vara glada att domaren nöjde sig med varsitt gult kort.

HIF fortsatt tabelljumbo

Matchen slutade 2–0 till Djurgården, vilket innebär att gästerna klättrar upp till en andra plats i tabellen medan Helsingborg är fortsatt sist i allsvenskan.

En tuff dag på jobbet, helt enkelt. Stort minus att vi förlorar matchen och att vi inte ger det en ärlig chans med tanke på utvisningen. Jag har inte sett situationen så jag vet inte om det var rätt, säger hemmatränaren Mattias Lindström efter matchen till Discovery+.

Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson var desto mer belåten.

Det kändes redan innan utvisningen som att det var vår kväll. Den hjälper så klart till extremt mycket och vi kontrollerar matchen. En stark insats. Det var väldigt lätt att hitta ytor i dag. Jag vet inte om de tyckte att jag var värdelös i det första mötet uppe i Stockholm och inte behövde bevakas.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.