Löfven: S säger nej till las-utredningen

Statsminister Stefan Löfven (S) meddelar att partiet säger nej till las-utredningen.
Statsminister Stefan Löfven (S) meddelar att partiet säger nej till las-utredningen.
ArbetsmarknadTT

Socialdemokraterna vill att förändringarna i arbetsrätten ska utgå från parternas överenskommelse, uppger statsminister Stefan Löfven (S) på Facebook.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se
Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S). Arkivbild.
Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S). Arkivbild.

"Fack och arbetsgivare är helt enkelt bäst lämpade att göra upp om de långsiktiga spelreglerna på arbetsmarknaden.", skriver statsministern på Facebook.

Det betyder att Socialdemokraterna inte vill gå vidare med den omtvistade las-utredningen.

"Socialdemokraternas verkställande utskott har ställt sig bakom att en förändring av anställningsskydd och omställning ska ske utifrån parternas överenskommelse, i stället för den så kallade Toijer-utredningen.", uppger Stefan Löfven på sin Facebook.

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark säger på en presskonferens att regeringen nu ska gå vidare med ett lagförslag som bygger på PTK:s och Svenskt näringslivs uppgörelse.

Huruvida Centern och Liberalerna är med på att nu köra på parternas överenskommelse, svarar inte Eva Nordmark direkt på. Inte heller hur LO:s ordförande Susanna Gideonsson ställt sig i Socialdemokraternas verkställande utskott.

Nordmark berättar även att regeringen kommer att analysera de delar i SN/PTK-överenskommelsen som inbegriper a-kassa och omställning, där det förutsätts att staten skjuter till pengar.

Vi kommer att analysera deras förslag noga och föra en dialog med dem, säger hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons