A-
A+

"Loki" får egen tv-serie: En stor ära

Tom Hiddleston är mäkta nöjd med att Loki har fått en egen tv-serie. 'Jag älskar att spela honom', säger han. Arkivbild.
Tom Hiddleston är mäkta nöjd med att Loki har fått en egen tv-serie. "Jag älskar att spela honom", säger han. Arkivbild.
TvTT

I slutet av ”Avengers: Endgame” gick Loki bokstavligt talat upp i rök.

Men tro inte att det var det sista vi får se honom. Nu kommer Loki i en egen tv-serie i sex avsnitt på Disney Plus.

Annons

Annons

Den här gången får Tom Hiddleston klara sig utan resten av 'Avengers'-gänget. Pom Klementieff, Benedict Cumberbatch och Tom Holland poserar med Hiddleston i samband med premiären för 'Avengers: Infinity war' 2018.
Den här gången får Tom Hiddleston klara sig utan resten av "Avengers"-gänget. Pom Klementieff, Benedict Cumberbatch och Tom Holland poserar med Hiddleston i samband med premiären för "Avengers: Infinity war" 2018.

Tom "Loki" Hiddleston är entusiastisk när han talar om tv-serien i ett videomöte.

Jag hoppas att det här ska göra att de olika sidorna hos honom ska bli klarare, säger han.

I det som kallas MCU (Marvel Cinematic Universe) har Loki varit allt från skurk till någon som andra litat på men blivit lurade av. Rollfiguren har också stått för mycket av humorn i berättelserna.

Reser i tiden

I den nya tv-serien förs i en alternativ version Loki, efter händelserna i ”Endgame”, till en organisation som heter Time variance authority. Han får ett val, som leder till att han börjar resa genom tiden och kommer att påverka historiska händelser.

Att bli tillfrågad om att fortsätta spela Loki var en trevlig överraskning, konstaterar Tom Hiddleston.

Det som manusförfattarna kom med hade så många möjligheter, så många briljanta idéer om vilka platser han skulle komma till. Jag älskar att spela honom, det har jag gjort från första början, och jag känner mig lyckligt lottad över att fortfarande ha möjlighet att göra det. Det är en karaktär med stor spännvidd, det känns aldrig som om det är samma karaktär från film till film, han är mycket komplex.

Annons

Annons

"'Är helt ensam"

I den nya berättelsen har Loki förlorat allt som känts välbekant, berättar han.

Thor är inte i närheten, inte heller Avengers. Han är helt ensam, han måste nu själv visa om han har kapaciteten till att ändra sig, till att växa.

Trots sina dåliga sidor är Loki en av de MCU-figurer som har mest fans.

Det är tack vare alla fans som jag får fortsätta. Han betyder mycket för många, vilket är en stor ära för mig. Han representerar spontanitet och ofog, han kan vara antagonistisk, han kan vara rolig. Och under allt detta är han en mycket sårbar karaktär.

En ny säsong är redan under planering.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!