Lottade förgäves - nu stoppas publiken

Djurgården kan inte ta in 300 i publiken, som man hoppats, på grund av strängare restriktioner i Stockholm. Arkivbild.
Djurgården kan inte ta in 300 i publiken, som man hoppats, på grund av strängare restriktioner i Stockholm. Arkivbild.
CoronaTT

Uppland, Stockholm, Västra Götaland och Östergötland gör som Skåne och behåller publikgränsen på 50 personer efter beslut om omfattande restriktioner i dessa regioner.

Det är bara att gilla läget, säger Djurgården Fotbolls vd Henrik Berggren.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Regeringen bestämde för en tid sedan att lätta på restriktionerna för vissa folksamlingar och tillåta publik på 300 personer från och med den 1 november. Skåne och Uppland har tidigare infört lokala restriktioner, på grund av coronasmittan, som i Skånes fall även omfattade publik, att man håller kvar vid 50 personer.

På torsdagen beslöt även Uppland, Stockholm, Östergötland och Västra Götaland, bland annat Göteborg, att också införa hårdare lokala restriktioner. Det innebär då också att det inte blir någon publikhöjning i dessa regioner.

Tänkte lotta ut biljetter

Djurgården Fotboll hade satt igång med att lotta ut 300 biljetter till de två kvarvarande hemmamatcherna i herrallsvenskan, bland annat derbyt mot AIK nästa söndag. Det omintetgörs nu.

Jag tror att alla har respekt för vad myndigheterna säger, det har vi också och våra eventuella besökare. Det är bara att gilla läget, säger Berggren.
Vi har förhållit oss till de här reglerna hela säsongen och får göra det fortsättningsvis också.

Annons

Annons

"Satta på undantag"

Han säger att man inte förlorar något ekonomiskt på att inte få ta in 300 åskådare.

Det var ett litet hopp inför framtiden och att visa att vi tror oss kunna genomföra väldigt smittsäkra arrangemang. Men då får vi vänta med det och göra det lite längre fram, säger Berggren.

Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk elitfotboll, säger till TT att det är tråkigt att det hela tiden kommer nya besked.

Vi blir satta på undantag. Detta innebär de facto att vi har en nedstängning som resten av samhället inte har, säger han.

Enligt dagens nya beslut ska man avstå från idrottsträningar, matcher och tävlingar, förutom för barn och unga födda 2005 eller senare i de berörda regionerna. Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson säger till TT att även de idrottare som räknas som proffs, det vill säga får sin huvudsakliga inkomst från idrotten, får fortsätta att tävla och spela matcher eftersom det annars räknas som yrkesförbud.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons