Ludwig Göransson kan vinna Emmystatyett

Kompositören Ludwig Göransson är nominerad till en Emmy för musiken i 'The Mandalorian'. Arkivbild.
Kompositören Ludwig Göransson är nominerad till en Emmy för musiken i "The Mandalorian". Arkivbild.
TvTT

Den svenske kompositören Ludwig Göransson är nominerad till en Emmy för originalmusiken till "The Mandalorian". Vinner han, så närmar han sig en så kallad "showbiz grand slam".

Annons

Annons

HBO:s 'Watchmen' har störst vinstchans på årets Emmygala med 26 nomineringar. Pressbild.
HBO:s "Watchmen" har störst vinstchans på årets Emmygala med 26 nomineringar. Pressbild.

Natten mot måndag den 21 september direktsänds den årliga Emmygalan från Los Angeles. Den här gången i digital form utan publik. Under galan delas de tyngsta priserna ut: skådespelarkategorierna, bästa drama, komedi, regi och manus med mera.

HBO:s serie "Watchmen" har flest vinstchanser med totalt 26 nomineringar i en rad olika kategorier, följd av Netflix "Ozark" och HBO:s "Succession" som har 18 nomineringar vardera. Netflix har sammanlagt nominerats för 160 priser, jämfört med HBO:s 106.

Priserna i de tekniska kategorierna delas ut under fem separata kvällar under veckan som leder fram till den stora galan. Lördagen den 19 september har svenske Ludwig Göransson en vinstchans för originalmusiken till "Star Wars"-serien "The Mandalorian".

Ludwig Göransson har tidigare vunnit en Oscar för musiken till superhjältefilmen "Black Panther" och tre Grammypriser, två av dem för sitt arbete som producent för Childish Gambinos "This is America".

Om Göransson vinner en Emmy är han bara en Tony-statyett bort från att ha ta hem en så kallad "EGOT" (en Emmy, en Grammy, en Oscar och en Tony), även kallad "the grand slam of show business". Tonygalan kan ses som den amerikanska teaterbranschens svar på Oscarsgalan.

Emmygalans värd är återigen komikern Jimmy Kimmel.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons