A-
A+

Ludwig Göransson nominerad till en Emmy

Kompositören Ludwig Göransson har åter chans att vinna en Emmy. Arkivbild.
Kompositören Ludwig Göransson har åter chans att vinna en Emmy. Arkivbild.
FilmTT

Svenske Ludwig Göransson har återigen nominerats för en Emmy för musiken till tv-serien "The Mandalorian”. Det stod klart när nomineringarna presenterades på tisdagen.

Annons

Annons

Den svenske kompositören och låtskrivaren, som tidigare även vunnit en Oscar och tre Grammys, nominerades för samma serie även i fjol – och då tog han hem Emmystatyetten.

Med sammanlagt 24 nomineringar är "The Mandalorian” tillsammans med "The crown" den mest nominerade serien. De två serierna slåss om priserna i drama-kategorin, där även mångfaldigt nominerade "The handmaid's tale" tävlar.

I komedikategorin har Apples "Ted Lasso" flest nomineringar, 20 stycken. Hårdast kamp lär det dock bli bland miniserierna, där bland annat "I may destroy you", "Mare of Easttown" och "Wandavision" tävlar.

I andra nomineringar är bland annat Oprah Winfreys omtalade intervju med hertigparet av Sussex, Meghan och Harry samt "Vänner"-gängets återträff nominerade i kategorier för specialprogram.

Pandemin och en minskad produktionstakt har gjort att de röstande har haft långt färre serier att välja mellan i år, bara i dramakategorin föll antalet från 197 till 133. Det fanns förstås tillräckligt med serier att rösta på ändå och kampen bland tv-bolagen om att kamma hem så många nomineringar som möjligt vanns knappt av HBO/HBO Max, med 130 nomineringar – en mer än Netflix 129.

Åres Emmygala hålls den 19 september med komikern Cedric the Entertainer som värd.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!