A-
A+

Luf säger nej till att ha med SD att göra

Romina Pourmokhtari är ordförande i Liberala ungdomsförbundet (Luf). Arkivbild.
Romina Pourmokhtari är ordförande i Liberala ungdomsförbundet (Luf). Arkivbild.
PolitikTT

Liberalernas ungdomarna säger blankt nej till den splittrade partistyrelsens förslag att öppna för en borgerlig regering även om den kräver stöd av Sverigedemokraterna (SD).

Annons

Annons

Det håller vi helt enkelt inte med om. Liberalerna ska inte föra samtal, samarbeta eller stödja regeringar som samarbetar med SD, säger Romina Pourmokhtari, ordförande i Liberala ungdomsförbundet (Luf), till TT efter ett förbundsstyrelsemöte.

Vidare enades Luf om en annan formulering:

"Liberalerna kan inte gå till val på att sitta i opposition, man bör sträva efter regeringsmakten i största möjliga mån i den breda mitten. Politik ska handla om politik. Liberalerna ska vara beredda att samarbeta till både vänster och höger för att få igenom sin politik".

Partistyrelsen (PS) sade på fredagen ja till att kunna ingå i en borgerlig regering, även om den behöver aktivt stöd av SD, men nej till en regering där SD sitter med.

Siffrorna i PS blev 13 för och tio emot. I riksdagsgruppen blev siffrorna 11–8.

Ett partiråd ska nu avgöra frågan den 28 mars. I rådet sitter 65 ombud från partiets förbund, plus partistyrelsens 25 ledamöter och var sin representant från Liberala ungdomsförbundet (Luf), Liberala Studenter och Liberala Kvinnor.

Där säger nu Pourmokhtari att Luf:s ombud ska rösta nej till PS-förslaget, och i stället jobba för att driva igenom de egna formuleringarna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!