A-
A+

Lugn Rose har hittat rytmen

Justin Rose på Augustas tolfte hål, där han gjorde en birdie under inledningsrundan.
Justin Rose på Augustas tolfte hål, där han gjorde en birdie under inledningsrundan.
GolfTT

Justin Rose har tagit ett tidigt grepp om US Masters. Efter första dagens runda har engelsmannen spelat till sig en ledning med fyra slag.

Själv var han mest överraskad.

Jag vet inte vad som hände, och det är ju goda nyheter, det är när du kommer in i rytmen som du spelar som bäst.

Annons

Annons

Annons

Annons

Spelarna i årets US Masters hade på förhand flaggat för en svårare bana än vanligt på Augusta National och 2017 års mästare Sergio Garcia, fyra över par, liknade inledningsrundan med att gå tolv ronder mot en proffsboxare.

Men det verkar ingen ha berättat för Justin Rose. Engelsmannen inledde visserligen med en bogey och behövde sedan ytterligare sex hål innan svingen satt som den skulle och puttarna började rulla i.

På det åttonde hålet, ett par 5, lade Rose sig knappt tre meter från hål för en eagleputt, och när den rullade i blev det startskottet för en avslutning som gav sju birdies på tio hål.

Det viktiga med dagen var att inte spela bort sina chanser, men att gå nio under par på sista elva, det hade jag inte trott. Men det var för att jag inte fick panik när jag var två över efter sju hål, säger han till Sky.

"Har varit med förr"

Rose, två gånger tvåa i Masters, vann US Open 2013 och efter en duell med kompisen Henrik Stenson OS-guld i Rio 2016. Men senaste PGA-toursegern kom 2019.

Även om jag inte har fått stoppa in någon arm i kavajens ärm ännu känns det som om jag har varit med förr och vet vad det handlar om, säger han om den hägrande gröna segerkavajen.

Med sina totalt sju under par leder Rose med fyra slag före amerikanen Brian Harman och Japans Hideki Matsuyama.

Annons

Annons

Favoriter långt bak

Bara tolv spelare gick runt med en score under par och den tidigt startande Henrik Stensons +1 blev allt eftersom dagen gick mer och mer gångbart.

Den ende svensken ligger på en 20:e plats, som han delar med bland andra färske Players-vinnaren Justin Thomas och norrmannen Viktor Hovland.

Och tittar Stenson neråt i resultatlistan hittar han många stjärnnamn, flera av dem favorittippade i tävlingen: Regerande mästaren Dustin Johnson gick runt på +2, längdfenomenet Bryson DeChambeau fick vänta 15 hål på första birdien och står liksom Rory McIlroy på +4, och formstarke Lee Westwood har +6.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr