A-
A+

Lugnande besked om backskadorna inför EM

Martin Olsson. Arkivbild.
Martin Olsson. Arkivbild.
FotbollTT

Ludwig Augustinsson och Martin Olsson dras med skador inför fotbolls-EM.

Martin Olsson var på plats när landslaget samlades i Båstad och undersöktes av läkare.

Vad gäller Martin får vi se, där är det helt enkelt dag för dag, säger Andersson.

Annons

Annons

Vänsterbackspositionen i EM-truppen blev ett frågetecken i helgen då Martin Olsson inte spelade med Häcken på grund av en skadekänning. Olsson utgick mot Mjällby för en dryg vecka sedan med en vadskada.

Även Werder Bremens Ludwig Augustinsson, tilltänkt startman till vänster i backlinjen, lämnade återbud till lördagens Bundesligamatch mot Borussia Mönchengladbach på grund av ett "muskulärt problem".

Tidigare under måndagen kallades vänsterbacken Pierre Bengtsson och mittbacken Joakim Nilsson in till truppen.

På måndagens pressträff i Båstad kom Sveriges förbundskapten Janne Andersson med besked kring Augustinsson och Olsson.

"Ludde" kommer inte att gå rakt in i träning. Han kommer nog rehaba hela den här veckan, till att börja med. Ändå inte en skada som vi bedömer som så allvarlig så att EM är i fara. Han kommer hit i morgon (tisdag) så tar vi det därifrån, säger Janne Andersson.

"Vet inte"

Martin Olsson var på plats när landslaget samlades och undersöktes av läkare.

Han var här och jag hälsade på honom som hastigast. Jag har inte pratat med medicinska teamet, de skulle titta på honom. Vårt medicinska team har haft samtal med Häckens. Vad den undersökningen ledde till vet jag inte, säger Janne Andersson och fortsätter:
Men som det ser ut i dag är det inte uteslutet att han ska kunna spela på söndag (Hammarbys cupfinal mot Hammarby). Han hade ont i vaden och kunde inte spela. Vad gäller Martin får vi se, där är det helt enkelt dag för dag.

Annons

Annons

Helander i Malmö

Mittbacken Filip Helander har haft skadeproblem under våren och är inte med i Båstad den här veckan. I stället rehabiliterar Rangersförsvararen i Malmö.

Där är det bättre förutsättningar eftersom vi är på resande fot. Hade vi inte varit i bubblan hade Filip varit här, åkt ner till Malmö och rehabat för att sedan komma tillbaka hit. Men det funkar inte med tester hit och dit. Han är i Malmö hela den här veckan men vi räknar med att han förhoppningsvis är i full gång nästa vecka.

Sverige möter Spanien i EM-premiären den 14 juni.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!