A-
A+

Luka har tävlat klart i "Idol"

För Luka Nemorin är det färdigtävlat i 'Idol'. Arkivbild.
För Luka Nemorin är det färdigtävlat i "Idol". Arkivbild.
TvTT

Finalen i årets "Idol" närmar sig med stormsteg och på fredagskvällen stod fyra semifinalplatser på spel. För katten med nio liv, Luka Nemorin, är det dock färdigtävlat.

Annons

Annons

Det blev en känslosam afton när idolerna fick tillägna både fansen och en närstående person en låt. Sebastian Rydegren och Klara Almström inledde kvällen med att sjunga för sina sina mammor och fick både ris och ros av juryn.

Luka Nemorin, som hängt löst ett antal fredagar, tog med Benjamin Ingrossos "Smile"– som han sjöng till sin bästa kompis – sig till en ny emotionell nivå, enligt juryn.

Katten med nio liv. Du har rest dig varje gång och jag är bergtagen av din röst, sade Anders Bagge.

Men återigen var det Nike Sellmar, det norrländska guldet som programledaren Pär Lernström kallade henne, som dominerade kvällen. Hon tokhyllades av en stående jury för sin tolkning av Bob Dylans "Make you feel my love", tillägnad hennes moster.

Bästa arrangemanget i "Idols" historia, sade en enig jury.

Även Albin Tingwalls hyllning till sin storebror med Coldplays "Fix you" väckte starka känslor både hos juryn, som stod upp, och brorsan som storgrät.

Fem idoler skulle dock bli fyra och när tittarna sagt sitt var det Luka Nemorin och Sebastian Rydgren som fick ta plats i de fruktade blå stolarna. Till slut var det Luka som fick lämna programmet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.