A-
A+

Lula: Israel begår också terrordåd

Brasiliens president Lula da Silva tar emot två unga brasilianska kvinnor som har evakuerats från Gazaremsan, på en flygbas i huvudstaden Brasília på måndagskvällen.
Brasiliens president Lula da Silva tar emot två unga brasilianska kvinnor som har evakuerats från Gazaremsan, på en flygbas i huvudstaden Brasília på måndagskvällen.
MellanösternTT

Israels anfall mot Gazaremsan är lika allvarliga som Hamas attacker den 7 oktober, anser Brasiliens president Lula da Silva. Israel begår också terrordåd, säger han.

Vid 78 års ålder har jag sett mycket brutalitet, mycket våld och mycket vanvett, men jag har aldrig sett så brutalt och omänskligt våld mot oskyldiga människor, säger vänsterledaren i samband med att brasilianska medborgare anländer till Brasilien efter att ha blivit evakuerade från Gazaremsan, enligt nyhetssajten G1.
Om Hamas begick ett terrordåd när de gjorde vad de gjorde så begår staten Israel också flera terrordåd genom att inte ta hänsyn till att barn och kvinnor inte är en del av kriget, genom att inte ta hänsyn till att det inte är soldater de dödar.

Vid ett framträdande några timmar tidigare gick Lula da Silva också hårt åt Israel och sade att det var "oförklarligt" hur landet "släpper bomber där det finns barn och sjukhus under förevändning att där finns terrorister".

Islamiströrelsen Hamas anklagas genomgående för att använda civila som sköldar i lilla och tätbefolkade Gaza. Det är svårt att verifiera, men bedöms som sannolikt av många experter.

Lula da Silvas utspel möter kritik från den judiska centralorganisationen Conib i Brasilien, som beskriver det som såväl felaktigt som farligt. Den anför, liksom den israeliska militären, att Israel inte avsiktligen anfaller sjukhus och vidtar största möjliga försiktighet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.