A-
A+

Luleå kvar som SHL-jumbo: "Jävla sur trend"

Erik Gustafsson, lagkapten i Luleå.
Erik Gustafsson, lagkapten i Luleå.
IshockeyTT

Luleå har det tungt i SHL. Hemma mot Oskarshamn kom fjärde raka förlusten – och norrbottningarna är kvar som tabelljumbo.

En sur torsk och en jävla sur trend vi är inne i just nu, säger Luleå Hockeys lagkapten Erik Gustafsson till C More efter 2–4-nederlaget.

Annons

Annons

Efter att Luleå vann premiären mot Linköping har det inte blivit några fler poäng. Mot Oskarshamn spelade det ingen roll att Vilmos Gallo gav Luleå ledningen i mitten av första perioden. Oskarshamn hann kvittera genom Joakim Thelin innan perioden var över och i andra drog gästerna ifrån till 3–1.

Det är såklart ingen toppeninsats i dag heller, det vill sig inte riktigt i spelet för oss. Men kämpainsatsen är där och vi försöker göra rätt saker, det är lite individuella misstag som kostar oss i dag, säger Erik Gustafsson.

Luleå fick tillfällig kontakt när Isac Brännström reducerade i början av tredje, men fem minuter senare sköt Cameron Brace gästernas 4–2, som också blev slutresultatet.

Oskarshamns tränare Martin Filander hyllade målvakten Joe Cannata – och hela laget.

Jag är otroligt nöjd. Vi har bra moral och håller ihop som lag, säger han.

I en annan av lördagens sena SHL-matcher vann Frölunda med 3–2 mot Timrå, inför 8 648 åskådare. Göteborgarna ligger tvåa, en poäng bakom serieledande Växjö.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.