A-
A+

Lunde sänkte Sverige – "mer påläst än någonsin"

Norges målvakt Katrine Lunde blev matchens lirare.
Norges målvakt Katrine Lunde blev matchens lirare.
HandbollLjubljana, TT:s utsända

En 42-årig norsk mur.

Målvakten Katrine Lunde storspelade när Norge besegrade Sverige i handbolls-EM med 27–25.

I dag är hon mer påläst på mig än någonsin, säger Jamina Roberts.

Annons

Annons

Den svenska landslagsstjärnan och Katrine Lunde är klubbkamrater i norska Vipers och den norska målvakten lär veta en hel del om hur Roberts tänker när hon skjuter.

I den norska 27–25-segern mot Sverige i mellanrundan plockade 42-åriga Lunde fram alla sina ess i rockärmen – och Roberts, som noterades för tre mål i matchen, var imponerad över hur bra koll den norska målvakten hade.

Bra är hon alltid och jag är glad att jag allt som oftast spelar i samma lag som hon nuförtiden. I dag är hon mer påläst på mig än någonsin, vilket kanske inte är så konstigt. Hon gick kort alla gånger i första och jag har inte ens någon aning om att jag skjuter där men det gör jag tydligen, säger Roberts.

"Väldigt nöjd"

Lunde själv konstaterade följande:

Det var svårt att ha Jamina emot mig sig i dag. Jag är väldigt nöjd över hur utfallet blev, säger hon.

Lunde blev också utsedd till matchens lirare för sin insats. Att motståndarmålvakten blir utsedd till matchens bästa spelare är något Roberts inte är nöjd med.

Det är för dåligt av oss. Jag vet inte vad jag ska säga om det, men det är klart att det är svårare att vinna när man skjuter målvakten till planens bästa, säger Roberts.

Hon fortsätter:

Det är svårt att vara positiv, men hade det här varit för fem år sedan och hon hade varit som hon var i dag hade vi förlorat med tio. Även om det är svårt att glädjas åt prestationen nu så är det ett fall framåt jämfört med tidigare år.

Annons

Annons

"Har många blomsterkvastar"

Det är inte första gången som matchens lirare blir målvakten i motståndarlaget. Både mot Danmark och Serbien var det målvakten som gick hem med blomsterkvasten.

Nu tyckte jag nog att det kanske fanns andra spelare som kunde fått den i dag. Men det är ju också världens bästa målvakt, det får vi inte glömma, och hon har varit det i... ja, hon har många blomsterkvastar den målvakten, säger förbundskapten Tomas Axnér.

Lunde har inte haft någon vidare start på säsongen med Vipers, men det betyder ingenting just nu, menar Axnér.

Jag tror att Katrine Lunde kan tillåta sig att ha en höst som inte är superbra för när det gäller så är hon ju fantastisk. Det såg vi om inte annat i Final Four (avslutningen av Champions League), hade hon stått i något av de andra tre lagen så hade det laget vunnit. Det är klart att det är en supermålvakt, det får man ge henne. Det är bara att lyfta på hatten och säga 'bra jobbat'.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.