A-
A+

Lundqvist hyllas av stjärnorna: "Enastående"

Henrik Lundqvist tillsammans med bland andra Nicklas Lidström och Peter Forsberg efter OS-guldet i Turin 2006. Arkivbild.
Henrik Lundqvist tillsammans med bland andra Nicklas Lidström och Peter Forsberg efter OS-guldet i Turin 2006. Arkivbild.
IshockeyTT

Henrik Lundqvist, 39, har meddelat att han avslutar sin framgångsrika ishockeykarriär.

Nu strömmar hyllningarna in från alla håll.

En helt enastående karriär, säger Nicklas Lidström till Aftonbladet.

Annons

Annons

'Grym kombination av allt', så beskriver Peter Forsberg sin tidigare lagkamrat i Tre Kronor. Arkivbild.
"Grym kombination av allt", så beskriver Peter Forsberg sin tidigare lagkamrat i Tre Kronor. Arkivbild.

"Länge leve kungen! Grattis till en fantastisk karriär.", skriver NHL på sitt officiella Twitterkonto.

Lundqvist var en nyckelspelare när Tre Kronor tog OS-guld i Turin 2006. Hans prestation i finalen mot Finland lever kvar hos Peter Forsberg, som också var med i laget.

”Bästa minne är ju självklart räddningen i slutet av matchen mot Finland OS 2006. Helt sjukt!!! Förmågan att läsa spelet i kombination med förstå hur man täcker så mycket mål som möjligt. Tycker man aldrig ens såg målet när man kom emot honom. Sedan också atletisk och vinnarskalle. Grym kombination av allt”, skriver Forsberg till Aftonbladet.

"Enastående karriär"

Den tidigare backstjärnan Niclas Lidström rankar honom som en av de bästa någonsin inom svensk ishockey.

Han är med där uppe i den absoluta toppen, definitivt. Det han har presterat i New York Rangers, alla rekord han slagit i klubben och det han har gjort i Tre Kronor med både OS- och VM-guld, samt ett SM-guld med Frölunda… Det är som sagt en helt enastående karriär, säger Lidström till Aftonbladet.

Annons

Annons

"Legend"

Börje Salming instämmer.

Henke är helt klart en av de största i Sverige alla kategorier och definitivt den bästa målvakten Sverige någonsin fått fram. I New York lär han vara hyllad för evigt. De älskar honom där borta, säger Salming till Aftonbladet.

Även den tidigare Tre Kronor- och NHL-stjärnan Niklas Kronwall, som numera är rådgivare till Sveriges förbundskapten Johan Garpenlöv, sällar sig till hyllningskören.

Legend är det minsta man kan säga. Och det är inte bara på isen. Han hade en fin personlighet. Den auran han hade runtomkring sig... Henke har haft framgång på alla nivåer. Det visar vilken vinnare han är. Sen är han även otroligt snäll och målmedveten, säger Kronwall till Expressen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!