A-
A+

Lundqvist: "Ska en maskin hålla mig vid liv?"

Henrik Lundqvist. Arkivbild.
Henrik Lundqvist. Arkivbild.
IshockeyTT

Stjärnmålvakten Henrik Lundqvist tvingades till en hjärtoperation i början av året. Nu talar han för första gången ut i en intervju:

Jag tänkte händer det här verkligen? Ska en maskin hålla mig vid liv?, säger han till NHL Network.

Annons

Annons

I början av januari opererades hockeystjärnan Henrik Lundqvist för ett hjärtfel. Efter 15 säsonger i New York Rangers hade Lundqvist köpts ut från kontraktet och i stället skrivit på för Washington.

Men när hjärtfelet upptäcktes meddelades att Lundqvist inte skulle komma till spel.

Nu talar han ut i en intervju med NHL Networks där förre målvakten och lagkamraten Kevin Weekes, numera expertkommentator, intervjuar honom.

"Hände så snabbt"

Intervjun ska sändas i tre delar, med start sent i kväll svensk tid, men i ett kort klipp berättar en rörd Lundqvist om den surrealistiska känslan.

När han fick beskedet fick han inget val, berättar han, operation var enda utvägen.

Två veckor senare ligger jag i en säng i Cleveland och ska operera hjärtat. Allting hände så snabbt, jag hade inte mycket tid att tänka. Jag var väldigt lugn och jag tror att som idrottsman, van att fokusera på saker, att det verkligen hjälpte mig, säger han.

Annons

Annons

"Tungt att ta in"

Jag minns när jag låg där utanför operationssalen så började jag tänka – händer det här verkligen? Ska jag in dit, få bröstet öppnat och en maskin ska hålla mig vid liv? Det var rätt tunga grejer att ta in, säger Lundqvist.

Henrik Lundqvist har efter operationen via sociala medier gjort uppdateringar om hur rehabiliteringen går. I mars lade han ut klipp där han var tillbaka på isen i träning. Något som startade spekulationer om att det kunde bli comeback. Washingtons general manager Brian MacLellan sade till NHL.com:

Det skulle vara ganska otroligt om han kan komma tillbaka. Det är förmodligen osannolikt men jag skulle inte utesluta det.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!