Lustig: "Ner i källaren – sedan upp"

Mikael Lustig gjorde debut i AIK-tröjan hemma mot Häcken på söndagen.
Mikael Lustig gjorde debut i AIK-tröjan hemma mot Häcken på söndagen.
FotbollTT

AIK åkte på en ny tung förlust hemma mot Häcken.

Enligt debutanten Mikael Lustig finns det bara en väg att gå.

Det är ner i källaren och sedan upp igen, säger han efter 0–1-förlusten.

Annons

Annons

Mikael Lustig är tillbaka i svensk fotboll efter tolv år utomlands. Landslagsförsvararen, som nyligen anslöt från belgiska Gent, har inte spelat en tävlingsmatch sedan i februari.

I uddamålsförlusten mot Häcken fick han en halvtimme på planen.

Jag kom till några inlägg och försökte spela relativt enkelt. Men det finns mer att ta av, säger han.

Lustig ses som en av ledargestalterna som ska vända den negativa spiral AIK hamnat i, och som just nu innebär en trettonde plats i herrallsvenskan, en poäng från nedflyttningskval.

Jag är oerhört lycklig att vara här. Just nu känns det bara som att man vill till Karlberg (AIK:s träningsanläggning) och slipa på formen.
När jag kom så hade vi en vinst i ryggen och då var det positivt. Jag kan se att det är extremt mycket kvalitet i truppen, det är bara att kriga på.

33-åringen, som vunnit åtta ligatitlar under sina år utomlands befinner sig i en ny ovan position där det i stället handlar om att plocka poäng för att säkra det allsvenska kontraktet.

Man kan inte lägga sig ner och dö. Det är bara en väg att gå och det är först ner i källaren och sedan upp. Vi måste få in i våra huvuden att vi är bra fotbollsspelare, säger han.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons