A-
A+

Lustig om framtiden: "Behöver några dagar"

Mikael Lustig.
Mikael Lustig.
FotbollGlasgow, TT:s utsände

Vinna eller försvinna mot Ukraina på tisdag.

Vid förlust väntar några dagars betänketid för Mikael Lustig om framtida landslagsspel.

Hur det än går och hur det än känns efteråt så vill jag landa i det några dagar, säger Lustig.

Annons

Annons

Det stora fokuset är först och främst att besegra Ukraina och ta sig vidare till kvartsfinal i EM – och förhoppningsvis ännu längre. Men vad som händer med Lustigs landslagsframtid vid en eventuell förlust är inget beslut han tar direkt efter slutsignal på tisdag.

"Ett viktigt beslut"

Det är klart att det finns i tanken hela tiden. Sen har jag sagt till mig själv att jag vill ta några dagar efter mästerskapet. Det är ett viktigt beslut för mig och det ska kännas rätt. Jag ska inte höfta iväg ett svar. Hur det än går och hur det än känns så vill jag landa i det några dagar, säger Lustig på lördagens presskonferens.

Högerbacken, som fyller 35 i december, gjorde sin landslagsdebut 2008 och har varit bofast i den svenska startelvan i många år. Tillsammans med Sebastian Larsson och Andreas Granqvist var han exempelvis den enda som spelade i EM-matchen mot Ukraina 2012.

Bakom i hierarkin står som så ofta de senaste åren Emil Krafth. 26-åringen, till vardags i Newcastle, anser dock att han är närmare än någonsin.

Jag har alltid känt att Micke har varit före mig, det tror jag alla har sett. Sen känns det samtidigt som att jag är närmare nu än någonsin, skulle jag säga. Janne Andersson tar beslutet och jag kan inte göra mer än att göra mitt bästa. Om Micke spelar försöker jag hjälpa honom att göra en bra match, säger Krafth.

Annons

Annons

"Skitbra kompisar"

Blir det så att Lustig fortsätter efter EM är Krafth beredd på att fortsätta stötta – och konkurrera.

Jag och Micke är skitbra kompisar. Vi kommer jättebra överens, oavsett vem som startar så stöttar vi varandra. Micke är en jättebra fotbollsspelare och jättebra person. Om han vill fortsätta spela i landslaget även efter EM-slutspelet så får jag väl fortsätta kriga mot honom, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!