A-
A+

Lustig: "Vi måste göra det tillsammans"

Mikael Lustig, mitten, i samtal med Sebastian Larsson, vänster, och förbundskapten Janne Andersson.
Mikael Lustig, mitten, i samtal med Sebastian Larsson, vänster, och förbundskapten Janne Andersson.
FotbollTT

En erfaren grupp spetsad med ungdomlig energi och klass.

Kollektivet är Sveriges recept till ett framgångsrikt EM.

— Vi måste göra det tillsammans, säger Mikael Lustig.

Annons

Annons

Vägen till framgång i fotbolls-EM blir densamma som under VM 2018: det ska göras tillsammans.

Vi är en bra grupp och vi trivs otroligt bra tillsammans, spelare och ledare. Vi jobbar hårt för varandra och vet vad vi måste göra för att prestera bra, säger mittfältaren Sebastian Larsson.

"Duktiga spelare"

Men det finns en skillnad jämfört med mästerskapet i Ryssland för tre år sedan.

Nu har Blågult fått in flera unga, duktiga spelare – och det är just den mixen som Larsson och backen Mikael Lustig gillar.

Det här året som har gått har de yngre spelarna tagit otroliga kliv. Vi har riktigt duktiga spelare ute i Europa, och det bådar gott, säger Larsson.

Det betyder att rutinen som Andreas Granqvist, 36, Larsson, 35, Lustig, 34, Gustav Svensson, 34, Marcus Berg 34 besitter blandas med ungdomlig energi och klass från bland andra Jordan Larsson, 23, Mattias Svanberg, 22, Dejan Kulusevski, 21, Jens Cajuste, 21, Alexander Isak, 21.

Annons

Annons

Rutinen behövs

När jag var ung var det mest se och lära, men de yngre nu har verkligen visat framfötterna på en gång, säger Lustig, som betonar att erfarenheten är minst lika viktig del som "ungdomarnas" energi.
Mästerskapet är speciellt. Det är mycket som kommer till sin spets, saker som inte händer under ett normalt landslagsår. Det är bra att ha många rutinerade spelare med som kan lära de yngre.

Sverige inleder EM-slutspelet mot Spanien i Sevilla den 14 juni, sedan följer gruppspelsmatcher mot Slovakien och Polen.

Vi möter bra spelare och starka nationer, men vi har gjort det bra tidigare och det gäller att fortsätta på samma vis, säger Mikael Lustig.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!