A-
A+

Lyon straffas efter skandalscenerna

Marseilles Dimitri Payet blir liggande på planen efter att ha fått en flaska kastad i huvudet i bortamatchen mot Lyon. Matchen sköts upp efter skandalen och den franska idrottsministern kallar händelsen för oacceptabel.
Marseilles Dimitri Payet blir liggande på planen efter att ha fått en flaska kastad i huvudet i bortamatchen mot Lyon. Matchen sköts upp efter skandalen och den franska idrottsministern kallar händelsen för oacceptabel.
FotbollTT-AP

Den franska ligaorganisationen (LFP) har beslutat att Lyon ska spela sina kommande matcher inför tomma läktare, efter publikskandalen mot Marseille.

Den franska idrottsministern, Roxana Maracineanu, ryter också ifrån:

Det som hände i Lyon är oacceptabelt, säger hon.

Annons

Annons

Söndagens match stoppades i den fjärde minuten och sköts sedan upp helt efter att Marseilles Dimitri Payet träffats i huvudet av en inslängd vattenflaska. Fyra personer, inklusive mannen som kastat flaskan, har gripits enligt L'Equipe.

Dimitri Payet har mitt fulla stöd. Vi kan inte tillåta att spelare behandlas så här. Sådana här handlingar borde åtminstone resultera i omedelbart stopp av spelet, säger Maracineanu.

Under måndagen hölls ett extrainsatt möte med anledning av händelserna. Där beslutades det att Lyon kommer att spela sina kommande hemmamatcher inför tomma läktare medan en utredning genomförs.

Liknande incidenter har kantat Ligue 1 sedan säsongsstarten, i flera fall har just Marseille varit inblandat, och den franska högstaligan har sagt att det förstör bilden av ligan, både internationellt och på hemmaplan.

Drabbad tidigare

I augusti stoppades en match mellan Nice och Marseille sedan åskådare kastat in föremål och stormat planen. Payet träffades även i den matchen av en flaska, som han senare kastade tillbaka upp på läktaren. Ett slagsmål utbröt också mellan spelare och ledare.

I det fallet straffades Nice med två poängs avdrag.

Tidigare på säsongen kastade Montpellier-supportrar föremål mot Marseilles Valentin Rongier, något som resulterade i en sprucken läpp.

I september stormade Angers-supportrar planen när deras lag gästade just Marseille.

Annons

Annons

Ligan i möte

Men våldet är inte enbart ett Marseille-problem. I september stormades planen under matchen mellan Lens och Lille. Dessutom utbröt slagsmål på läktaren.

Under en match mellan PSG och Lyon skadades en tonåring efter att ett säte kastats, och i oktober sköts matchen mellan Saint-Etienne och Angers upp en dryg timme på grund av ordningsproblem.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.