Maduros son och syster testar ryskt vaccin

Nicolás Maduro Guerra, i mitten, tillsammans med sin far, Venezuelas president Nicolás Maduro. under en militärparad i Caracas i april 2018.
Nicolás Maduro Guerra, i mitten, tillsammans med sin far, Venezuelas president Nicolás Maduro. under en militärparad i Caracas i april 2018.
VenezuelaTT-AFP

Venezuelas president Nicolás Maduro meddelar att hans son och hans syster, tillsammans med totalt ungefär 2 000 venezuelaner, kommer att delta i testandet av det ryska covidvaccinet "Sputnik V".

Annons

Annons

En första leverans anlände till Venezuela i fredags, enligt regeringen.

Min son, Nicolás Maduro Guerra, har meddelat mig sitt beslut att ta det ryska vaccinet, att delta i testandet. Jag tycker att det är mycket bra, säger presidenten i ett tv-sänt tal.

Den 30-årige sonen är också politiker och medlem i det styrande socialistpartiet PSUV. Även presidentens äldsta syster, läkaren María Teresa Maduro, kommer att delta i testfasen.

Ryssland möttes delvis av skepsis från omvärlden då man i början av augusti som första land i världen godkände ett coronavirusvaccin, efter mindre än två månaders testande. "Sputnik V" genomgår nu en fas 3-studie och enligt Moskva har hittills över 40 000 personer fått vaccinet.

Venezuela har registrerat 77 646 smittade och 649 döda i covid-19 bland en befolkning på 30 miljoner. Siffrorna har ifrågasatts av oppositionen och internationella organisationer som Human Rights Watch.

Oppositionsledaren Juan Guaidó kritiserar beslutet att delta i den ryska studien.

De använder vårt folk som försökskaniner, säger han.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons