Magi i barockmiljö i årets radiokalender

Illustration av Emil Maxén från boken 'Knäckarbanketten' bredvid Frida Mankert och Mio Ollinen som spelar huvudrollerna i Barnradions julkalender. Pressbild.
Illustration av Emil Maxén från boken "Knäckarbanketten" bredvid Frida Mankert och Mio Ollinen som spelar huvudrollerna i Barnradions julkalender. Pressbild.
RadioTT

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Årets julkalender i Barnradion heter "Knäckarbanketten" och bygger på författaren Sara Bergmark Elfgrens och illustratören Emil Maxéns bok med samma namn.

Historien utspelar sig i ett hertigdöme som styrs av tvillingbröderna Ludbert och Odert, som avskyr varandra och som dessutom har förbjudit julafton.

I centrum för berättelsen står barnen Ottilia och Amund, hertigdottern och svinpojken, som spelas av 13-åriga uppsalabon Frida Mankert och 14-årige Mio Ollinen från Stockholm.

Eva Staaf står för regin, Frida Johansson för musiken, och i övriga roller hörs bland andra Andreas Rothlin Svensson, Omid Khansari, Maria Sundbom Lörelius, Angelika Prick, Sven Björklund, Eva Melander och Olof Wretling.

Julkalendern i Barnradion har premiär 1 december i P4 och i appen Sveriges Radio Play.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons