A-
A+

Magsjuk Peterson utklassad i Wimbledon – veckor före OS

Rebecca Peterson. Arkivbild.
Rebecca Peterson. Arkivbild.
TennisTT

En magsjuk Rebecca Peterson hade ingen chans mot 21-seedade tunisiskan Ons Jabeur i första omgången av damernas singelturnering i Wimbledon och förlorade i raka set (2–6, 1–6).

Sverigeettan har därmed åkt ut tidigt i två raka grand slam-turneringar – knappt fyra veckor innan OS-tennisen i Tokyo inleds.

I går kunde jag inte ens gå utanför rummet, säger hon.

Annons

Annons

Rebecca Peterson, rankad 60 i världen, var aldrig nära att rå på Ons Jabeur, rankad 24, och matchen på gräset utanför London var över på en timme.

Hon är en tuff grässpelare. Jag skulle säga att det är hennes bästa underlag. Hon spelar ganska mycket på chans, mycket stoppbollar och rycker mycket i spelet, säger Peterson om motståndet och fortsätter:
Men helt ärligt, jag lyckades komma ut på banan. Jag har varit magsjuk i tre dagar och i går kunde jag inte ens gå utanför rummet. Jag lyckades i alla fall störa henne i dag. Jag har inte så mycket vettigt att säga om matchen om jag ska vara helt ärlig.

Jabeur ställs härnäst mot amerikanska legendaren Venus Williams som besegrade rumänskan Mihaela Buzarnescu över tre set (7–5, 4–6, 6–3).

Peterson stora mål härnäst är sommar-OS i Tokyo där damernas och herrarnas singel- och dubbelturneringar inleds den 24 juli. Ett mästerskap som hon väljer att delta i trots flera andra tackat nej.

Det är upp till var och en och jag har valt att spela för att jag tycker det ska bli fantastiskt kul att få representera Sverige i OS och få vara med om hela den upplevelsen, säger svenskan.

I grand slam-turneringen före Wimbledon, Franska mästerskapen på gruset i Paris, blev Peterson utklassad i raka set (1–6, 1–6) i den andra omgången mot fjolårets mästare Iga Swiatek från Polen.

Svenske Mikael Ymer skulle också gått in i turneringen under tisdagens, men hans match mot fransmannen Jo-Wilfried Tsonga sköts upp på grund av regn.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!