Maguires fall ska prövas i ny rättegång

Fotbollsstjärnan Harry Maguire överklagar sin villkorliga fängelsedom.
Fotbollsstjärnan Harry Maguire överklagar sin villkorliga fängelsedom.
FotbollTT

Fotbollsstjärnan Harry Maguires överklagan av den villkorliga fängelsedomen har godkänts, och fallet ska prövas i en ny rättegång.

Men han borde börja med att be om ursäkt, säger målsägandebiträdet till två av poliserna som är inblandade i det grekiska fallet.

Då tror jag kanske att utgången kan bli annorlunda, säger Ioannis Paradissis till BBC.

Annons

Annons

Redan direkt efter tisdagens dom meddelade den engelska landslagsmannen att han skulle överklaga. Dagen därpå bekräftades det av hans klubb Manchester United, som också skrev att överklagan godkänts av grekisk domstol.

Därmed nollställs den tidigare domen i väntan på nästa rättegång, som ska hållas i en högre instans någon gång inom de närmsta två åren, uppger nyhetsbyrån Reuters.

"Det här innebär att Harry inte finns med i brottsregistret och att han åter ska anses vara oskyldig tills motsatsen bevisas. Därför omfattas han inte heller av några internationella reserestriktioner", skriver Manchester United i ett uttalande.

Misshandel och mutförsök

Maguire – mittbackskollega med Victor Nilsson Lindelöf i Premier League-klubben – dömdes av en grekisk domstol till villkorligt fängelse i 21 månader och tio dagar för grov misshandel, våldsamt motstånd och mutförsök efter förra veckans bråk på ön Mykonos. Där ska 27-åringen bland annat ha slagit en polis i samband med ett bråk, innan han fördes bort i handbojor.

I Grekland förundras man över att Maguire fortfarande inte har bett om ursäkt för det inträffade. Juristen Ioannis Paradissis representerar två av de sex poliser som är inblandade i fallet, och han säger att ett "förlåt mig" kan göra skillnad i grekiska rättsfall.

Annons

Annons

"Chockerande och osportsligt"

Det skulle förändra saker eftersom det inom grekisk lagstiftning finns utrymme att ta tillbaka anmälningar för bland annat lindrigare kroppsskador liksom de verbala påhopp som poliserna utsattes för, säger Paradissis till BBC.
Jag vet inte om mina klienter skulle acceptera det, men de sade till mig att de fortfarande väntar på en ursäkt och de har inte fått någon, och det här är något som jag anser är ganska chockerande och osportsligt, eftersom fairplay handlar om att när man har gjort något fel, så ber man om ursäkt.

Maguire togs på tisdagen först ut till England Nations League-matcher nästa månad, men han ströks ur truppen efter att domen blev officiell.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons