A-
A+

Mållöst ångestmöte – jubel hos bottenrivalerna

Mjällby och Halmstad fick dela på poängen efter en mållös match.
Mjällby och Halmstad fick dela på poängen efter en mållös match.
FotbollTT

Mållöst mellan Mjällby och Halmstad.

Då jublar de allsvenska bottenkonkurrenterna.

Annons

Annons

Tre tunga poäng stod på spel i ångestmötet på Strandvallen mellan två lag som båda balanserar strax ovan för nedflyttningsstrecket.

Men efter 0–0-matchen lever den allsvenska bottenstriden i allra högsta grad.

Vi skapar inte tillräckligt vassa chanser i dag. Vi hade några halvchanser, men sätter vi en boll tror jag att det släpper snart, säger Mjällbymålvakten Carl-Johan Eriksson till Discovery efter tredje raka utan seger.

Första halvlek blev ingen färgsprakande tillställning och den måltorka som drabbat både Mjällby och Halmstad höll i sig.

Närmst att få skriva in sig i målprotokollet var Halmstadsanfallaren Marcus Antonsson (på lån från Malmö FF) som dock stoppades av formstarke Carl-Johan Eriksson i Mjällbymålet, som hållit nollan de fem senaste matcherna.

Efter dryga timmens spel fick Mjällbys jättetalangen Amin Sarr (även han ett MFF-lån) chansen att spräcka målnollan, men Malkolm Nilsson Säfqvist i Halmstadskassen sträckte ut och stod för en imponerande enhandsräddning.

Delad poäng innebär att Mjällby passerar Degerfors och är ovanför kvalstrecket. Till nästjumbon Örebro skiljer två poäng och till bottenplacerade Östersund är avståndet sex poäng. Halmstad ligger kvar på tolfte plats med 21 poäng.

Kryss blev det även i mittenmötet mellan Varberg och Häcken (1–1).

Alexander Johansson gav hemmalaget Varberg ledningen i den fjärde minuten och efter dryga timmens spel kvitterade Patrik Wålemark.

Varberg behåller därmed åttondeplatsen i tabellen, tre poäng före tiondeplacerade Häcken.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.