Mållöst slut för Karlsson i Elfsborg: "Tråkigt"

Jesper Karlsson avslutade sin tid i Elfsborg med ett mållöst möte med IFK Göteborg.
Jesper Karlsson avslutade sin tid i Elfsborg med ett mållöst möte med IFK Göteborg.
FotbollTT

Han har gjort elva mål och fyra assist för Elfsborg i årets allsvenska. Men Jesper Karlsson avslutade med 0–0 mot bottenlaget IFK Göteborg.

Lite tråkigt. Det var inte den matchen man ville ha, säger han inför flytten till AZ Alkmaar.

Annons

Annons

En av allsvenskans mest lysande stjärnor fick inte glänsa i sin sista föreställning på ett folktomt Borås arena.

Jesper Karlsson försökte sprudla med sina kvicka fötter. Han fintade och letade. Men han hittade det inte.

I 80:e minuten pangade han en frispark en bit över ribban. Han såg frustrerad ut.

Jag vill alltid göra mål. Mitt skott är ändå något av det som är min bästa kvalitet. Så den sved.

22-åringen som har gjort elva mål och fyra målpassningar i årets allsvenska ville så gärna göra ett avgörande avtryck även i sin avskedsmatch.

I fjärde tilläggsminuten var Jesper Karlsson några centimeter ifrån en matchvinnande assist. Han skruvade en frispark som Marokhy Ndione nickade i ribban.

Ja, det var lite oflyt med Marokhy där. Men vad ska man göra?

TT: Hur summerar du din tid i Elfsborg?

I år har hela laget funkat bra. Jag har fått en bra roll och fått göra några mål. Jag känner mig stolt över den här resan som jag har gjort med Elfsborg. Det har varit tuffa tider som vi har kämpat oss igenom men sedan blev det som jag hade tänkt mig från början.

”Speciellt att lämna”

På måndagen börjar en ny resa – med ett flygplan till Amsterdam. Och sedan vidare till Alkmaar, en stad av Borås storlek i nordvästra Nederländerna.

Det ska bli riktigt roligt att flytta. Jag ser fram emot det. Det känns lite speciellt att lämna nu, men jag tror ändå att laget kommer att lösa det bra utan mig.

IFK Göteborg gjorde en bra första halvlek och pumpade många inlägg mot sina starka anfallare Pontus Wernbloom och Alexander Farnerud. Ofta var det från Alexander Jallows och Tobias Sanas högerkant som anfallen drogs upp. Sana slog också flera exakta hörnor som blev farliga.

Efter paus var det Elfsborg match. Men när inget av lagen lyckades avgöra blev det oavgjort igen – tolfte krysset för båda lagen. Det allsvenska kryssrekordet på 13 är i fara.

Annons

Annons

”Skönt att slippa honom”

En stund efter slutsignalen fick Jesper Karlsson en kram av Blåvitts tränare Roland Nilsson. De känner varandra från ungdomslandslagssammanhang.

Han önskade mig lycka till och sa: ”Gör din grej, det som du är bra på. Då kommer det att gå bra där nere”, berättar Jesper Karlsson.

IFK Göteborgs unge lagkapten August Erlingmark var mittback i första halvlek och mittfältare efter paus.

Det var svårt att hålla kolla på "Jeppe" i dag, men vi lyckades. Jag sa till honom efter matchen att det ska bli skönt att slippa honom i allsvenskan nu, säger Erlingmark och ler.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons