A-
A+

Malmö bröt förlustsviten – med junior i målet

Malmös målvakt Oskar Blomgren efter succén i debuten.
Malmös målvakt Oskar Blomgren efter succén i debuten.
IshockeyTT

Söndagen den 2 oktober vann Malmö Redhawks med 8–4 hemma mot Brynäs och ledde SHL.

Tolv raka hemmaförluster senare låg man sist och tog emot HV71 i ett gastkramande ödesmöte.

Det var en match som skulle få slut på sviten och skapa ny dramatik i bottenstriden.

Det är väldigt skönt, säger Malmös 18-årige matchhjälte Oskar Blomgren.

Annons

Annons

Malmö Redhawks behövde få med sig viktiga poäng i hemmamötet mot bottenkonkurrenten HV71.

I en tät bottenstrid kunde gapet upp till Jönköpingslaget växa till hela sju poäng. Med en bedrövlig hemmaform och efter bara två av 21 möjliga poäng de senaste sju matcherna talade oddsen emot skåningarna.

Fem minuter in i andra perioden kom också gästernas ledningsmål. Mikkel Bödker bjöd på danskdynamit. Hans hårda slagkott satt långt upp i Daniel Marmelinds vänstra kryss och gav HV ett utmärkt slagläge inför slutakten.

Bröt efter skada

Halvvägs in i tredje perioden förvärrades hemmalagets framtidsutsikter ytterligare. En kollision ledde till att Daniel Marmenlind fick Oliver Lauridsen över sitt ben på ett så illa sätt att han tvingades bryta matchen. Då även andremålvakten Adam Werner var sjuk tvingades hemmalaget sätta in juniormålvakten Oskar Blomgren som därmed gjorde SHL-debut.

Därför kom det som en blixt från klar himmel när Malmös Johan Olofsson, med en man mindre på isen, kontrade in 1–1.

18-årige Blomgren vågade att släppa några skott förbi sig och när Carl Söderberg i förlängningen styrde in Marcus Sylvegårds skott var Malmös mardrömssvit bruten.

När Daniel blir skadad tycker jag desperationen i vårt lag kliver upp många procent. Vi spelar mer för varandra och kommer ihop som en grupp, säger lagets tränare Tomas Kollar innan han lyfter fram den 18-årige matchhjälten.

Annons

Annons

"Grymt inhopp"

Oskar Blomgren räddade nio skott. Det första var ett tufft direktskott från Joey Laleggia och följde han upp det med flera fina räddningar.

Jag tycker han gjorde ett grymt inhopp och det är ruggigt kul att se honom i match. Han förtjänar mycket beröm. Att göra debut i en sådan här viktig match på hemmaplan och hantera det på ett sådant sätt. Stor eloge till honom.

Huvudpersonen själv:

Det var otroligt nervöst. Det var något helt annat. Det är nervöst bara att hoppa in i en J20-match. Jag fick hjälp av kamraterna i laget som lugnade ner mig. Sedan var det bara att lita på vad jag kan göra.

Adam Werner rapporteras vara redo för spel till nästa match. Daniel Marmenlinds status är oklar. Men en sak är säker. Om Blomgren behövs så är han redo.

Det är bara att gnugga på och se vad som händer.

TT: På ett helt år har Redhakws bara vunnit tre gånger på hemmaplan. Hur viktiga var de här poängen efter den kräftgång som varit?

Om man säger så här. Det var deppigt efter förlusten mot Frölunda senast. Nu var det väldigt skönt att få stopp på den dåliga sviten och det var väldigt mycket glädje.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.