Malmö får spela i Ungern – trots allt

Søren Rieks och hans Malmö FF lottades att möta Honved från Budapest på bortaplan i kvalet till Europa League. Men kan den spelas där när Ungern stänger sina gränser på grund av pandemin?
Søren Rieks och hans Malmö FF lottades att möta Honved från Budapest på bortaplan i kvalet till Europa League. Men kan den spelas där när Ungern stänger sina gränser på grund av pandemin?
FotbollTT

Malmö FF lottades att möta Honved i Budapest i nästa kvalomgång till Europa League-gruppspelet.

Matchen spelas i Ungern – trots att landet stängt sina gränser.

Uefa har gjort en överenskommelse med Ungern, säger Malmö FF:s evenemangsansvarige Patrik Jandelin till Kvällsposten.

Annons

Annons

”Från och med den 1 september har endast ungerska medborgare, personer med hemvist i Ungern samt personer man kan intyga att de har genomgått och tillfrisknat från en covid-19-infektion rätt att resa in i landet. Efter inresan gäller 14 dagars obligatorisk karantän”, upplyser swedenabroad.se.

Undantag kan göras för sportevenemang – vilket blir fallet när Malmö FF gästar Honved i kommande kvalomgång till Europa League.

Vi har varit i kontakt med Honved och med Uefa och att vi ska spela i Ungern 17 september ser jag som det scenario som kommer att bli, säger Patrik Jandelin till KVP.

Ingen karantän

Kravet på två veckors karantän kommer inte att gälla för Malmös spelare, vilket betyder att spel i en eventuell tredje kvalomgång till Europa League eller i allsvenskan inte är i fara.

Det är samma tester som gäller för oss nu som inför hemmamatchen senast (mot Cracovia Kraków), säger Patrik Jandelin.

Annons

Annons

Blåvitt intar Nya Ullevi

Övriga tre svenska klubbar lottades som hemmalag i den andra kvalomgången. Svenska cupmästaren IFK Göteborg ställs mot danska storklubben FC Köpenhamn. En match som "Blåvitt" inte får spela på hemmaplanen Gamla Ullevi. Detta då det svenska damlandslaget spelar EM-kvalmatch mot Ungern på Gamla Ullevi samma kväll.

Vi kommer att spela på den större arenan Nya Ullevi, berättar Marcus Modéer, medie- och informationsansvarig i IFK Göteborg.

Djurgården möter Europa från Gibraltar och Hammarby tar sig an Lech Poznan från Polen.

Matcherna spelas den 17 september. Men eftersom både Djurgården och Hammarby har hemmamatch och delar stadion (Tele2 arena) så kommer matchdagar för Stockholmslagen att fastställas senare.

För att nå gruppspelet i Europa League återstår tre kvalsteg och på grund av coronapandemin avgörs omgångarna i enkelmöten.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons