Malmö FF en match från guldet

Malmös Isaac Kiese Thelin blev enda målskytten i matchen på Olympia i Helsingborg.
Malmös Isaac Kiese Thelin blev enda målskytten i matchen på Olympia i Helsingborg.
FotbollTT

Erdal Rakip har redan fyra guld hemma i lägenheten. På söndag hoppas han kunna addera ett till samligen.

Det är inte mycket kvar om man säger så, säger Erdal Rakip efter att ha spelat fram Isaac Kiese Thelin till Skånederbyts enda mål.

Annons

Annons

Malmö FF kan säkra SM-guldet på söndag. Vid seger över Sirius är guldet säkrat oavsett hur andra lag spelar under helgen.

Det var HIF som inledde piggast och skapade en rad chanser i måndagskvällens match på Olympia, men det var också ett HIF som gått mållöst ur fyra av de fem senaste hemmamatcherna mot Malmö.

Även denna gång skulle ineffektiviteten straffa sig.

För när Isaac Kiese Thelin vackert framspelad av Erdal Rakip 15 minuter in i matchen fick sin första klara målchans tvekade han inte en sekund innan han pressade in 1-0 längs gräset.

Jag får en fin pass av Erdal och det var bara att trycka dit den. Det var inte den bästa matchen vi gjort, men den ger oss tre poäng och det är skönt, förklarar målskytten som efteråt grälade rejält med HIF-försvararen Ravy Tsouka-Dozi.

HIF-backen:

Han sa inte direkt hej, hur är läget?

Visade med målet

Thelin förklarar med ett skratt.

Det går hårt till där ute på planen och jag tycker kanske han snackade lite väl mycket så jag fick visa med mitt mål. Det är sådant som sker där ute. Det är bara roligt när det blir lite hett.

Men så mycket hetare än så blev aldrig årets sista möte mellan Helsingborgs IF och Malmö FF. Och för MFF:s del kan man nu säkra SM-guldet i söndagens hemmamatch mot Sirius.

Vi har fått ett bra läge, och har fått ett bra läge när de andra inte steppat upp. Nu är det upp till oss att leverera, säger Thelin.

Annons

Annons

Spelade "katastrofalt"

För framspelaren Erdal Rakip skulle guldet innebära att samlingen där hemma går från fyra till fem guld.

Det är inte mycket kvar om man säger så. I dag spelar vi katastrofalt, men vi jobbar i 90 minuter och släpper inte till några chanser. Det viktiga var att få med sig tre poäng.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons