A-
A+

Malmö FF fördömer fansens beteende: "Oacceptabelt"

Bengaler i MFF-klacken under söndagens guldmatch.
Bengaler i MFF-klacken under söndagens guldmatch.
FotbollTT

Söndagens avgörande guldmatch mellan Malmö och Elfsborg i fotbollsallsvenskan kantades av kaosscener från läktarhåll.

Nu fördömer hemmalaget Malmö, som tog hem SM-guldet, delar av de egna fansens beteende.

"Det är med besvikelse och frustration vi behöver konstatera att söndagens guldmatch mot IF Elfsborg tvingades till ett längre avbrott efter flera olika incidenter på läktarna", skriver MFF i ett pressmeddelande.

Guldmatchen på Eleda stadion i Malmö kantades av stök både på hemma- och på bortaläktaren. Först försenades andra halvlek av att Elfsborgssupportrar bland annat rev i och försökte sätta eld på säkerhetsnätet på sin sektion.

När matchen skulle sättas i gång tände MFF-klacken bengaler och skickade upp någon form av rökfyrverkerier. Röken lade sig över arenan och brandlarmet gick vilket ledde till ytterligare försening. Efter slutsignal skickade båda klackarna bengaler och fyrverkerier mot motståndarsidan.

"Smolk i glädjebägaren"

"Redan nu kan vi utan förbehåll konstatera att vi tvingades uppleva en rad av beteenden som är olagliga, inte bara på Eleda Stadion utan överallt i vårt samhälle. Bland dessa förekom brott mot maskeringsförbudet, brännandet av illegal pyroteknik, skadegörelse av egendom, misshandel och framkallande av fara för annan – vilket är fullständigt oacceptabelt."

När matchen till sist spelades färdigt kunde Malmö ta hem klubbens 23:e SM-guld, efter att ha vunnit med 1–0.

"Det var en glädjens dag men också en dag med rejält med smolk i glädjebägaren", konstaterar klubben.

Bygger om bortaläktaren

Malmö säger att de jobbar på att kartlägga händelseförloppen och att de arbetar för att förbättra säkerheten på hemmaarenan.

Till nästa säsong kommer en stor ombyggnation av bortaläktaren att genomföras. På nationell nivå förs samtal för att öka tryggheten på landets fotbollsarenor.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.