A-
A+

Malmö föll i kaotisk match – guldläge Elfsborg

Pontus Dahbo sänkte MFF på söndagen.
Pontus Dahbo sänkte MFF på söndagen.
FotbollTT

Malmö FF:s gulddrömmar kan ha fått ett abrupt slut på Hisingen.

Det står klart efter 2–4-förlusten mot Häcken i en kaotisk match som tvingades avbrytas i den andra halvleken.

Nu kan Elfsborg säkra det allsvenska guldet senare på söndagen.

Fotboll är hårt ibland, säger Malmös Pontus Jansson.

Efter en dramatiskt jakt på titeln i herrallsvenskan var förutsättningarna enkla när domaren Mohammed Al-Hakim blåste i gång eftermiddagsmatchen på Bravida arena.

Malmö FF – två poäng bakom Elfsborg i tabellen – var piskat att vinna mot Häcken. Det märktes i en match där MFF tryckte på för tre poäng.

Bortalaget förde spelet i långa stunder – men vad gjorde det när Häcken var dödligt effektiva på de målchanser som gavs.

Inom loppet av tre minuter sänkte 18-årige Pontus Dahbo MFF med två mål i den andra halvleken.

Matchen avbröts

Samtidigt utspelade sig en stund senare tråkiga scener när supportrar tog sig in på planen i samband med en irriterad situation mellan Aiham Ousou och Søren Rieks.

En spelare byts ut och när han ska gå till avbytarbåset så uppstår en situation som leder till ett antal obehöriga personer på plan som tar sig till händelsen, säger Elin Öst Sandström, Häckens evenemangsansvarige, till Discovery+ om situationen.
Sen beslutar vi att ta spelarna av plan för att garantera deras säkerhet.

Matchen avbröts och återupptogs efter drygt 20 minuter. Då med en Häckenspelare utvisad eftersom Ousou fick sitt andra gula kort för bråket.

Dramatisk avslutning

Med en man mer på planen jagade MFF desperat efter fler mål – och avslutningen blev en rysare.

Med tio minuter kvar att spela reducerade Isaac Kiese Thelin och gav därmed MFF nytt hopp. Men på en kontring satte Amor Layouni 4–2 till Häcken. Malmö hade sedan ytterligare en boll i mål, men det dömdes bort för offside.

Malmös förlust innebär att Elfsborg i stället kan säkra guldet hemma på Borås arena vid seger mot Degerfors. Matchen börjar 17.30.

Jag har varit tydlig sedan jag kom hem. Vinner vi guld är jag nöjd. Vinner jag inte guld är jag missnöjd. Och nu lutar det väl åt att vi inte gör det, säger Pontus Jansson till Discovery+.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.