Malmö skrällde i Skånederbyt

Fredrik Händemark nätade i sin sista match för Malmö. Arkivbild.
Fredrik Händemark nätade i sin sista match för Malmö. Arkivbild.
IshockeyTT

Fredrik Händemark fick ett sagoslut på sin tid i SHL.

Centern såg till att Malmö Redhawks bortaslog Rögle och vann sitt första Skånederby sedan i mars 2019.

Jag hade inte kunnat skriva ett bättre manus, säger han.

Annons

Annons

Annons

Annons

Rögle hade inför matchen i Catena Arena dubbelt så många poäng som Malmö i årets SHL-tabell och hade inte hemmaförlorat mot Skånekonkurrenten på mer än tre år.

Men att det var en nästjumbo som kom på besök märktes inte av.

Emil Sylvegård gjorde både 1–0 och kvitterade till 2–2. Han fick sedan se lagkompisen och tillika kvällens huvudperson sätta avgörande 3–2 till Redhawks.

Vi saknade många ordinarie spelare och tog en riktig krigarseger. Att sedan Händemark får avgöra i sin sista match med laget är magiskt, säger Sylvegård.

Flyttar till NHL

För Fredrik Händemark väntar nu nämligen en utflykt till San Jose Sharks.

Han är seriens bästa center så han kommer att vara enormt saknad. I dag förlorar han knappt en tekning och driver laget. Även när han har sämre dagar så är han riktigt bra, en kille man alltid kan luta sig mot och en stor plats att fylla.
Det är roligt för honom, han är värd chansen och jag är övertygad om att han kommer att ta en plats i laget.

Händemarks mål var ett distinkt skott sedan Joe Veleno jobbat fram pucken.

Det var lite overligt och sjukt kul. Att vi vinner fyra matcher i rad och att jag får avgöra ett derby i min sista match, det kan inte bli så mycket bättre.
Jag kommer att sakna grabbarna, det ska bli kul att följa dem och jag tycker att de här sista segrarna känns som en vändning på säsongen.

Annons

Annons

Nya erfarenheter

TT: Vad förväntar du dig på nu när du åker över?

Allt kommer att vara nytt; nya människor, ny kultur och ny hockey. Men det finns inte så mycket tid att fundera. Det gäller att anpassa sig så fort man kan.

Efter en dålig start på säsongen klättrade Malmö med segern i Skånederbyt förbi Oskarshamn och upp på elfte plats, efter matchen firades det vilt.

De satt tysta i omklädningsrummen medan jag blev intervjuad i TV och sedan började de jubla när jag kom in och dränkte mig i vatten. Det var en skön avslutning.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons