A-
A+

Malmö stad varnar: Elkris kan bli företagskris

Malmös finanskommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh (S). Arkivbild.
Malmös finanskommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh (S). Arkivbild.
EkonomiTT

Malmös finanskommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) larmar om en kritisk situation för flera hundra sydsvenska företag, i ett brev till avgående energiministern Khashayar Farmanbar (S), enligt Sydsvenskan.

Annons

Annons

Det finns ingen som önskar att vi ska börja elda mer med olja, men det kan bli nödvändigt för att ta oss igenom en besvärlig krigsekonomi, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh till tidningen.

I brevet uppmanar hon regeringen att skyndsamt införa tillfällig lagstiftning så "att verksamheter och tillsynsmyndigheter kan hantera nödvändiga anpassningar i samband med gasbrist, exempelvis användningen av olja som bränsle".

Enligt Sydsvenskan har gasbristen i Europa lett till att flera skånska företag fått problem med kraftigt ökade kostnader. Företagen väntas nu i höst få problem med tillgången på gas. Därför överväger flera industrier att byta från gas till olja, men det stöter på juridiska problem.

Det är viktigt att vi i södra Sverige flaggar för den kritiska situation vi befinner oss i. Förhoppningsvis hamnar vi inte i en akut bristsituation. Men vi måste ha beredskap för det värsta, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Skrivelsen väntas överlämnas till en minister i den tillträdande regeringen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.