Målvaktskris i Blågult – Palicka missar EM-kval

Andreas Palicka. Arkivbild.
Andreas Palicka. Arkivbild.
HandbollTT

Andreas Palicka skadade ett knä i helgen och blir borta i sex till åtta veckor.

Därmed tvingas handbollslandslaget klara sig utan båda sina ordinarie målvakter i EM-kvalmatcherna i november.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Palicka gjorde en kanonmatch för Rhein-Neckar Löwen i helgens Bundesligaomgång och stod för elva räddningar. Men segermatchen mot Erlangen fick ett trist slut när svensken åkte på en knäskada och tvingades avbryta matchen.

Nu ersätts Andreas Palicka av Tobias Thulin i truppen till Sveriges EM-kvalmatcher, mot Rumänien (5 november) och Kosovo (8 november). Sedan tidigare är det klart att Mikael "Äpplet" Appelgren, som de senaste åren har delat på målvaktssysslan med Palicka i både "Löwen" och landslaget, är skadad och blir borta en längre tid.

Appelgren missar även VM i Egypten i januari, medan Palicka inte ska bli borta speciellt länge. Enligt landslaget beräknas han bli borta sex till åtta veckor.

"Det är en del av ena ledbandet som har gått sönder och det känns jättetråkigt att jag inte kommer att kunna spela på ett tag. Jag har på inget sätt räknat bort spel i VM, men det handlar ju också om att komma tillbaka i bra form. Ibland kommer man tillbaka fortare, ibland tar det längre tid", säger Palicka i ett pressmeddelande.

Målvakter i EM-kvaltruppen är förutom Thulin också Mikael Aggefors, Ålborg, och Peter Johannesson, Lemgo.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons