Målvaktstalangen hjälte i toppmötet

Koll på pucken. Luleås 17-årige målvaktstalang Jesper Wallstedt spikade igen i bortasegern (2–1 efter straffar) mot Örebro.
Koll på pucken. Luleås 17-årige målvaktstalang Jesper Wallstedt spikade igen i bortasegern (2–1 efter straffar) mot Örebro.
IshockeyTT

Stjärnmålvakten Joel Lassinantti lämnade Luleå – och supertalangen Jesper Wallstedt har tagit över.

Borta mot Örebro klev 17-åringen fram som stor hjälte när norrbottningarna till sist besegrade toppkonkurrenten med 2–1 efter straffläggning.

Annons

Annons

Nu börjar man komma in i det här med SHL. Jag njuter mest bara, tycker att det är så himla kul att spela, säger Wallstedt till TT efter dramat i Behrn arena.

Precis som Örebro inledde Luleå SHL-säsongen med fyra trepoängare i följd. Därefter föll norrbottningarna i förlängningen mot Djurgården och i lördags åkte det topptippade laget på en ny förlust efter straffläggning mot Brynäs. Mot Gävlelaget släppte 17-årige Jesper Wallstedt in två av tre straffar.

Det var lite tungt då. Men jag har tänkt om lite och ville verkligen inte förlora den här gången. Jag vill vara påslagen och göra min grej, så det var kul att vi vann nu.

TT: Så det här känns lite som en revansch för dig?

Ja, men lite, det blir väl så, man bygger upp sitt självförtroende nu.

Storspel

Jesper Wallstedt storspelade hela matchen mot Örebro och i straffläggningen räddade han två puckar samtidigt som Noel Gunler och Linus Klasen nätade för Luleå.

Efter förra säsongen lämnade alltså givne ettan Joel Lassinantti Luleå för KHL och Jesper Wallstedt och David Rautio delar nu på målvaktssysslan. För Wallstedt har det hittills blivit tre matcher från start.

TT: Är du inställd på att bli nummer ett nu?

Jag och David gör det här tillsammans nu. Vi försöker fylla upp tomrummet sedan Lassinantti lämnade och vi peppar varandra på varje träning för att båda ska bli bättre.

Svarar han ödmjukt och tillägger lite senare:

Det är klart att det är kul att få spela SHL. Men samtidigt måste jag påminna mig själv om att jag måste göra det hårda jobbet varje dag för att förtjäna att få vara här.

Annons

Annons

Tung start

Jesper Wallstedt fick dock en tung start mot Örebro. Efter knappt fem minuter gjorde listige centern Robert Leino första målet när han satte pucken mellan benen på honom. Det finländska nyförvärvet gjorde därmed mål i tredje matchen i följd och har totalt ordnat fyra fullträffar i Örebro.

Men efter 18 minuter styrde veteranen Niklas Olausson in 1–1 bakom Örebromålvakten Jhonas Enroth efter att Fredrik Styrman skjutit från backposition. Men sedan blev inga fler spelmål i Behrn arena då lagens båda målvakter spikade igen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons