A-
A+

Man anhållen efter skottlossning i Kallhäll

Polisen har hittat tomhylsor och skotthål efter larm om skottlossning i Kallhäll centrum. Arkivbild.
Polisen har hittat tomhylsor och skotthål efter larm om skottlossning i Kallhäll centrum. Arkivbild.
BrottTT

För andra natten i rad har det skjutits i Kallhäll centrum i Järfälla kommun, norr om Stockholm, uppger polisen. En man i 20-årsåldern är anhållen.

Man har skjutit in i en lokal, säger Lena Baakki, vid Stockholmspolisen.

Annons

Annons

Larmet om skottlossningen kom strax efter midnatt under natten mot onsdag, och polisen har hittat tomhylsor och skotthål i en lokal som bevis.

Skjuter man mot en fastighet har man kanske inte uppsåt att skjuta mot någon utan mer för att skrämmas, säger Lena Baakki, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till TT.

En man i 20-årsåldern greps i en annan kommun i Stockholms län. Mannen har efter förhör anhållits misstänkt för grovt vapenbrott samt grovt olaga hot.

Polisen har i samband med insatsen hittat en kartong med okänt innehåll som behandlas som ett misstänkt farligt föremål – nationella bombskyddet kallades därför in och har under morgonen tagit hand om föremålet.

Skottlossningen natten till i går rubriceras som försök till mord.

I går fanns det vittnesuppgifter om att man har skjutit mot en person, några sådana uppgifter har vi inte i dag, säger Baakki, till TT.

Det finns ingen gripen för gårdagens skjutning.

Det är för tidigt att dra några slutsatser, men det är klart att det kan finnas samband när det sker i samma centrum, säger hon.

Inga personskador har rapporterats vid någon av skjutningarna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.