A-
A+

Man begärs omhäktad – kvinna fortsatt borta

Slutet av september: Polisen spärrar av stora områden utanför Oxie i Malmö i sökandet efter den kvinna i 30-årsåldern som har varit försvunnen sedan fredagen den 24 september. Arkivbild.
Slutet av september: Polisen spärrar av stora områden utanför Oxie i Malmö i sökandet efter den kvinna i 30-årsåldern som har varit försvunnen sedan fredagen den 24 september. Arkivbild.
BrottTT

Malmökvinnan har varit försvunnen sedan i september utan att hittas. Däremot har en avliden oidentifierad person påträffats i sökområdet.

Åklagaren begär nu att en 49-årig man, som har haft en relation med kvinnan, ska vara fortsatt häktad misstänkt för människorov.

Annons

Annons

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, är fortfarande borta. Den misstänkte mannen greps efter det att polisen fått ett samtal efter midnatt en helgnatt i slutet av september från någon som ville anmäla en kvinna försvunnen. När polisen kontrollerade hennes bostad var den tom.

Kvinnan och mannen ska tidigare ha haft en relation och polisen har uppgett att de har information som tyder på att mannen har varit inblandad i hennes försvinnande.

Människorov

Mannen har suttit häktad sedan dess. Nu begär åklagaren en förlängning av åtalstiden. Rubriceringen för den häktade mannen lyder fortfarande människorov. På onsdag väntas det hållas en omhäktningsförhandling i rätten, eftersom förlängningen inte har medgivits längre än tills dess, uppger Malmö tingsrätt för TT.

Samtidigt har en avliden person hittats i närheten av Bökeberg. Personen är dock inte identifierad och rättsmedicinsk undersökning ska utföras. Polisen har varit mycket förtegen, men den avlidna personen hittades på samma plats som polisen vid en tidpunkt under sökinsatsen spärrade av.

Annons

Annons

Ska identifieras

Polisen vill inte bekräfta att det rör sig om den försvunna kvinnan och vill inte heller svara på vilket kön den avlidna personen har.

En rättsmedicinsk undersökning kommer att genomföras. Samtidigt sker arbetet med att identifiera personen. Det finns inget nytt att säga, säger Nils Norling som är Malmöpolisens presskommunikatör.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.