Man gripen för misstänkt bomb vid akuten

Polisen har spärrat av ett område vid Mölndals sjukhus efter att ett misstänkt farligt föremål har hittats. Arkivbild.
Polisen har spärrat av ett område vid Mölndals sjukhus efter att ett misstänkt farligt föremål har hittats. Arkivbild.
BrottTT

En man i 50-årsåldern har gripits av polisen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Det tycks handla om någon form av hemmagjord bomb, säger Thomas Fuxborg, Göteborgspolisens presstalesperson.

Annons

Annons

Polis och räddningstjänst larmades till Mölndals sjukhus söder om Göteborg tidigt på torsdagsmorgonen om ett misstänkt föremål utanför akutmottagningen. Nationella bombskyddet kallades till platsen och föremålet togs om hand.

Mannen själv hävdar att han hittat det misstänkta farliga föremålet och tagit med det hem till sin lägenhet i en av Göteborgs norra förorter. Inne i lägenheten har delar av paketet exploderat och skadat mannens händer. Han har då själv ringt efter en ambulans som tagit honom till sjukhuset. Med på resan tog han resterna av paketet i en påse som han lämnade utanför ingången på sjukhusets akutintag.

Sedan sjukhuset larmat polisen spärrades ett större område runt sjukhuset av. Avspärrningarna påverkade transporter till och från sjukhuset och morgontrafiken i området, men efter några timmar kunde trafiken stegvis släppas på igen. Även området runt mannens bostad har spärrades av och nationella bombskyddet undersökte platsen. Enligt Göteborgs–Posten syns skador och sot på husets fasad och ett fönster hade gått sönder. Men inget farligt är anträffat vare sig i lägenheten eller i källarförrådet, uppger polisen. Mannen själv nu misstänks för bland annat allmänfarlig ödeläggelse.

Vi får se hur det utvecklar sig, säger Thomas Fuxborg.

Den gripne mannen vårdas på sjukhuset under polisbevakning. Mannen har splitterskador på händer och fingrar efter detonationen. Men enligt uppgifter från sjukhuset betecknas skadorna inte som allvarliga.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons