A-
A+

Man häktad efter skjutning där barn skadades

Två barn skadades i en skjutning i Flemingsberg i juli. Barnen tros inte ha varit måltavlor men hamnade i skottlinjen i en gängkonflikt. Arkivbild.
Två barn skadades i en skjutning i Flemingsberg i juli. Barnen tros inte ha varit måltavlor men hamnade i skottlinjen i en gängkonflikt. Arkivbild.
BrottTT

Ytterligare en person, en man i 25-årsåldern, har häktats för inblandning i skjutningen i Flemingsberg den 17 juli då två barn skadades.

Annons

Annons

Mannen greps i tisdags förra veckan och häktades på fredagen av Södertörns tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott.

Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar men enligt protokollet från förhandlingen motsatte sig den misstänkte mannen häktningen.

Sedan tidigare är en annan man i 25-årsåldern häktad i ärendet på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och vållande av kroppsskada.

Åklagaren Stefan Creutz vill inte uttala sig om det finns ytterligare misstänkta eller om fler gripanden i ärendet är att vänta.

Vi jobbar på med ganska många poliser inblandade och hög intensitet i utredningen, säger Stefan Creutz till TT.

Det var vid åttatiden på kvällen den 17 juli som polisen fick larm om en skottlossning i bostadsområdet Visättra i Flemingsberg söder om Stockholm. Två barn, det ena i förskoleåldern och det andra i lågstadieåldern, skadades i en skjutning som misstänks vara en gänguppgörelse.

Polisen sade efter händelsen att barnen inte var måltavlor, men att de kan ha hamnat i skottlinjen för en konflikt rörande ett kriminellt gäng som verkar i området.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!