A-
A+

Man i Tensta sköts i benet

En man har skjutits i Tensta i nordvästra Stockholm. Arkivbild.
En man har skjutits i Tensta i nordvästra Stockholm. Arkivbild.
BrottTT

En man har skjutits i Tensta i nordvästra Stockholm på lördagskvällen. Den skottskadade mannen sköts i benet och har inte livshotande skador.

Annons

Annons

Vi har fått kontakt med en person som är skottskadad. Han är vaken och talbar. Vi kommer nu att arbeta med att ta reda på vem eller vilka som kan misstänkas för det här mot honom, sade Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen till TT på kvällen.

Sent på natten mot söndagen meddelade polisen att mannen hade blivit skjuten i benet.

Det är alltid allvarligt att bli skjuten, men det ska inte vara någon fara för hans liv, säger Johan Hallberg, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm.

Polisen larmades klockan 21.56 om skottlossningen och strax efter spärrades en trolig brottsplats av i ett grönområde i Tensta. Polisen har pratat med personer i området för att se om någon har hört eller sett något. Vid tretiden var polisen ännu på plats för fortsatt teknisk undersökning.

Under natten hade polisen ännu ingen misstänkt för dådet.

Vi letar ju, vi kör dörrknackning och hör de vittnen som finns. Sedan får man avvakta den tekniska undersökningen och se om man kommer vidare, säger Johan Hallberg.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord, alternativt dråp.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!