Man ihjälskjuten av polis i Eksjö

En man sköts ihjäl av polis i samband med ett gripande i Eksjö under natten till onsdagen.
En man sköts ihjäl av polis i samband med ett gripande i Eksjö under natten till onsdagen.
BrottTT

En man i 25-årsåldern har skjutits ihjäl av polis i samband med inbrottslarm i Eksjö i Småland.

Det uppstår ett tumult där en av poliserna avlossar sitt tjänstevapen, säger Jonas Lindell, chef för lokalpolisområdet Höglandet.

Annons

Annons

Annons

Annons

Natten mot onsdagen fick polisen larm om att en man krossade rutor på en flerfamiljsbostad i centrala Eksjö.

När mannen, som var i 25-årsåldern, skulle gripas uppstod enligt Jonas Lindell någon form av bråk. Det ledde till att polisen avlossade flera skott, varav minst ett träffade.

Den här adressen är ganska närbelägen sjukhuset. Med anledning av det korta avståndet och mannens kritiska tillstånd gör man bedömningen att han behöver snabb vård. Man lastar honom i polisbilen och under tiden som HLR utförs körs han till akuten, säger Jonas Lindell.
HLR (hjärt-lungräddning) fortsätter hela vägen in till sjukhuset, där man tyvärr inte lyckas rädda den här mannens liv.

"Våldsamt angrepp"

Den dödade mannen var känd av polisen sedan tidigare och hade enligt Jonas Lindell någon form av tillhygge. Ingen av poliserna skadades fysiskt vid händelsen.

Det uppstår handgemäng, tumult, någon form av våldsamt angrepp. Polisen har tagit emot visst våld, men är inte fysiskt skadad.

Händelsen är anmäld till särskilda åklagarkammaren som ska utreda vad som inträffat. Det exakta händelseförloppet vill Jonas Lindell därför inte gå in på.

Annons

Annons

Togs ur tjänst

De båda polispatrullerna som var först på plats togs ur tjänst efter händelsen.

De har fått åka hem och vi kommer att genomföra personalfrämjande åtgärder som sig bör med avlastningssamtal och annat under dagen, säger Jonas Lindell.
Det som kommer att vara ett väldigt stort fokus för oss och för mig är omhändertagandet av min personal, de poliser som varit involverade i det här.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons