A-
A+

Man misstänks ha förgripit sig på 26 kvinnor

Åtalet mot den misstänkte serievåldtäktsmannen väntas komma tidigast i sommar. Arkivbild.
Åtalet mot den misstänkte serievåldtäktsmannen väntas komma tidigast i sommar. Arkivbild.
BrottTT

Utredningen om den misstänkte våldtäktsmannen på Södermalm i Stockholm växer. Nu misstänks 26 kvinnor ha fallit offer för 34-åringen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det har dykt upp nya målsägande kontinuerligt under hela utredningen. De senaste kom den här veckan, så det kan helt klart komma ännu fler. Det kan man inte utesluta, säger kammaråklagare Helena Nordstrand som leder utredningen.

Mannen häktades den 12 november förra året. Det var efter att han misstänktes för narkotikabrott som polisen gick igenom hans telefon och hittade filmer på flera misstänkta övergrepp och våldtäkter.

"Inget vanligt ärende"

Nu har fallet vuxit till att omfatta 26 målsägande.

Vissa har själva vänt sig till polisen på ett eller andra sätt, andra har vi lyckats spåra genom att undersöka vilka kontakter han haft i närtid, säger Nordstrand.

Enligt Aftonbladet, som var först med att rapportera att fler brottsoffer utreddes, misstänker man att kvinnorna blivit drogade eftersom de annars borde ha vaknat av mannens agerande.

Det är inget vanligt ärende, just eftersom det är så omfattande, säger Helena Nordstrand.

Annons

Annons

Bilden hjälpte polisen

Flera personer trädde fram efter att polisen gått ut med en bild på mannens bostad, där flera utav övergreppen ska ha ägt rum.

Då kom det fram personer som kände igen sig, säger Nordstrand.

Om mannen fälls för de brott han nu misstänks för skulle han räknas till en av de värsta våldtäktsmännen i Sverige genom tiderna, skriver Aftonbladet. Mannen nekar till anklagelserna.

Rättad: I en tidigare version av texten fanns felaktiga uppgifter om brottsrubriceringen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?