A-
A+

Man sköts på Pressbyrån – jobbade i butiken

Polis på plats vid Pressbyrån på Kungsportsplatsen i centrala Göteborg.
Polis på plats vid Pressbyrån på Kungsportsplatsen i centrala Göteborg.
BrottTT

Mannen i 20-årsåldern som blev skjuten inne på Pressbyrån i centrala Göteborg jobbade i butiken.

Fortfarande är ingen gripen för skottlossningen.

Det var vid 19-tiden på onsdagskvällen som polisen larmades om en skottlossning på Pressbyrån på Kungsportsplatsen i Göteborg. Den skjutne mannen jobbade inne i butiken – och arbetade under kvällen ensam, rapporterar Handelsnytt.

Enligt Sahlgrenska universitetssjukhusets presstjänst är mannens skadeläge "allvarligt men stabilt". Mannen själv har ännu inte kunnat förhöras av polis.

Ett tiotal personer har hämtats till förhör under natten, skriver polisen på sin hemsida. Även flera vittnen har förhörts.

Göteborgs-Posten uppger att den skjutne mannen har kopplingar till konflikten mellan två kriminella gäng i Biskopsgården. Mannen skadades enligt GP även för några år sedan allvarligt i en skjutning.

Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen, bekräftar att mannen är känd av polisen sedan tidigare.

Han är känd sedan tidigare. Om det finns en gängkoppling är för tidigt att säga, men det kan i vart fall inte uteslutas i nuläget, säger Ostler.

På övervakningsfilmer som polisen beslagtagit syns en svartklädd skytt med svart hjälm. Han anländer till platsen på en elsparkcykel och lämnar sedan på samma elsparkcykel efter dådet.

Polisen efterlyser information om händelsen och uppmanar alla som sett eller hört något som kan vara av intresse att ringa 114 14.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.