A-
A+

Måneskin samarbetar med Max Martin

Måneskin gästade 'Idol' i november. Nu avslöjar de ett samarbete med svenske hitmakaren Max Martin. Arkivbild.
Måneskin gästade "Idol" i november. Nu avslöjar de ett samarbete med svenske hitmakaren Max Martin. Arkivbild.
MusikTT

Italienska glamrockarna och tillika Eurovisionvinnarna Måneskin släpper singeln "Supermodel" – producerad av ingen mindre än Max Martin.

Annons

Annons

Max Martin är en av världens mest framgångsrika låtskrivare. Arkivbild.
Max Martin är en av världens mest framgångsrika låtskrivare. Arkivbild.

Det är ganska exakt ett år sedan Måneskin stod som segrare i Eurovision Song Contest med "Zitti e buoni". Sedan dess har strömningsrekord, turnéer, framträdanden i "Saturday night live" och på Coachella-festivalen avlöst varandra.

Nu kröner gruppen succéåret med att annonsera ett samarbete med Max Martin. På torsdagskvällen släpps singeln "Supermodel", skriver Variety.

Även om Martin själv började som sångare i ett hårdrocksband är det inte i den genren som han haft sina största låtframgångar. Låtens riff lär dock påminna en del om Nirvanas "Smells like teen spirit".

Måneskin har arbetat med det nya albumet, som ännu inte är färdigt, i Los Angeles de senaste tre månaderna. Tillsammans med Max Martin deltar också producenterna Mattman & Robin och Justin Tranter.

Vi träffade Max på vår första spelning i LA i november. Han hade hört talas om oss på grund av Eurovision, vi började prata och sedan bestämde vi oss för att arbeta tillsammans, berättar basisten Victoria De Angelis.
Att arbeta med honom var för det första en enorm chans att lära sig nya saker. Han har gjort det här i 30 år och har gjort så mycket bra saker. När du skriver en låt med honom kommer det 100 procent säkert att bli en fantastisk låt, säger sångaren Damiano David.

På frågan om Martins omtalat noggranna arbetsprocesser säger David:

Han är väldigt skandinavisk.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.