Många bommar i SM-skidskyttet: "För dåligt"

Sebastian Samuelsson tog SM-guld i kortdistans.
Sebastian Samuelsson tog SM-guld i kortdistans.
SkidskytteTT

SM-medaljörerna i kortdistansen i skidskytte sköt tillsammans tio bom och resten av startfältet i Idre hade det ännu värre på skjutvallen.

Det är för dåligt. De ska kunna hantera det bättre, säger skyttetränaren Jean Marc Chabloz.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Sebastian Samuelsson vann även den andra tävlingen i skidskyttepremiären i Idre, trots tre bom.

För segern i kortdistansen får han också ett SM-guld. Jesper Nelin tog SM-silvret (fem bom) och Tobias Arwidson bronset (två bom) efter att ha kommit trea respektive fyra i loppet.

Jag är jättenöjd. Det var svårt i dag, det är många som skjuter bom, säger Samuelsson, som under lördagens sprint vann efter bara en bom.
Skyttet fortsätter att vara bra för mig del. Jag har nog aldrig känt mig så säker på skjutvallen som jag gjort de senaste månaderna.

"Inte omöjligt"

Men av landslagsåkarna var det bara just Samuelsson som fick godkänt av skyttetränaren Jean-Marc Chabloz. Han var inte var nöjd med insatsen på skjutvallen över lag – trots de svåra förhållandena med hård och byig vind.

Det var ingen bra dag på vallen, de ska kunna hantera det bättre, framför allt i ligg. Det är klart att det är tufft men det är inte omöjligt. Det går ändå att träffa bättre än vad grabbarna gjort, säger han till TT.

Han får medhåll från Jesper Nelin att vindarna inte var omöjliga.

Jag tycker inte att det var så farligt med vindarna, jag hade kontroll på dem. Jag har varit med om mycket värre, säger han och ger inte sig själv godkänt.
Fem bom är alldeles för mycket. Sista stå (två bom) är jag lite knäckt på, jag tycker att de ska sitta för jag har kontroll på serien. Men jag blir kanske för passiv. I ligg kämpar jag men får inte in dem.

Annons

Annons

"Glömma"

Landslagskollegan Martin Ponsiluoma sköt sju bom och slutade åtta.

Det är bara att glömma och gå vidare, säger han.

Tjeckien Tomás Mikyska kom tvåa i tävlingen efter blott en bom i skjutningen. Peppe Femling blev sjua på fyra bom och lördagens utropstecken Malte Stefansson 23:a efter hela nio bom.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons