A-
A+

Många gripna efter brandlynchning i Algeriet

En skogsbrand nära Tizi Ouzou i Algeriet förra veckan.
En skogsbrand nära Tizi Ouzou i Algeriet förra veckan.
AlgerietTT-AFP

Algerisk polis har gripit över 60 personer, misstänkta för att ha varit delaktiga i en lynchning av en man de felaktigt anklagade för att ha anlagt en stor skogsbrand.

Annons

Annons

Minst 90 människor omkom i kraftiga skogsbränder i landet förra veckan, bland dem minst 28 soldater som skickats ut för att hjälpa räddningstjänsten att bekämpa elden.

Bara i området runt staden Tizi Ouzou, öster om huvudstaden Alger, rasade tio bränder. Totalt har landet härjats av ett 70-tal bränder, varav många misstänks vara anlagda.

Offret för lynchningen var oskyldig, men hade självmant gått till polisen efter att han hört att han var misstänkt och rykten om honom spreds. På filmer som har spridits på internet syns en mobb omringa och dra ut mannen ur polisbilen han sitter i, för att sedan tända eld på honom. Flera tog selfies under lynchningen.

Bilderna har orsakat stor vrede i Algeriet och ett 30-tal personer greps inledningsvis. Under tisdagen greps ytterligare 25 personer.

Bara en rättvis rättegång kan få fram sanningen och ge Djanel (offret) heder och rättvisa, säger Said Salhi, vice ordförande ordförande i människorättsgruppen LADDH.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!