A-
A+

Många studenter på tåget: "Nedstänkt av blod"

Tågolyckan i Grekland beskrivs som den värsta någonsin i landet.
Tågolyckan i Grekland beskrivs som den värsta någonsin i landet.
GreklandTT-AP-AFP

Flera studenter på väg hem efter en långhelg befann sig på tåget som krockat med ett godståg i Grekland. En vagn med flera personer som inte kunde ta sig ut fattade eld.

Jag skadades inte, men blev nedstänkt av blod, säger en passagerare till tv-kanalen ERT.

Annons

Annons

Räddningsarbetare arbetar febrilt för att få ut döda och skadade ur det persontåg som krockade med ett godståg i Grekland under natten.

Jag har aldrig sett något liknande i hela mitt liv. Det är tragiskt. Fem timmar efter, hittar vi fortfarande kroppar, säger en utmattad räddningsarbetare.

Krocken inträffade i närheten av Larissa och runt 150 brandmän och 40 ambulanser kallades till olyckan, enligt grekisk räddningstjänst.

Flera studenter som varit iväg under en långhelg befann sig på tåget på väg tillbaka till staden Thessaloniki, säger Yorgos Manolis, borgmästare i den närliggande staden Tempi, till public service-kanalen ERT.

"Nedstänkt av blod"

Jag skadades inte men jag blev nedstänkt av blod från andra människor som skadades nära mig, säger passageraren Lazos till tidningen Protothema.

Flera vagnar har spårat ur i krocken och tre av tågvagnarna började brinna. I en av dem var flera personer instängda i vagnen, enligt ERT.

Vagn ett och två existerar inte längre, den tredje har spårat ur, säger en lokalbo som var en av de första på platsen.

Förvirrade och omskakade människor flydde ut ur tågets vagnar, när han anlände till platsen.

Människor var, naturligtvis, rädda – väldigt rädda. De såg sig sökande omkring, de visste inte var de var, säger han.

Annons

Annons

Flydde genom fönstret

En tonåring som överlevt kraschen säger att han precis före krocken kände en kraftig inbromsning, följt av att tåget plötsligt stannade. Första vagnen i tåget fattade eld och han var tvungen att slå sönder ett fönster för att kunna ta sig ut.

Vår vagn spårade inte ut, men den i fören gjorde det och krossades, säger den chockade tonåringen.

Grekiska medier beskriver tågolyckan som den värsta hittills i landet. 32 personer har hittills bekräftats döda och 85 har skadats. Av dem vårdas fortfarande ett 50-tal på sjukhus och runt 25 är allvarligt skadade, enligt sjukhuspersonal i Larissa.

Cirka 350 passagerare var ombord på persontåget som gick från Aten till Thessaloniki, enligt tågoperatören Hellenic train.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.